Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Υπογραφές για την ανάπλαση στην Ντούτσαγα

        
po-anaplasi-ntoutsaga‏
Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΥΛΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 720.000,00  και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προβλέπεται η ανάπλαση της περιοχής που εκτείνεται ανατολικά της πλατείας Μητροπολίτου Χριστοφόρου και περιλαμβάνει τρεις πεζοδρόμους.Συγκεκριμένα, θα γίνει οριοθέτηση παρτεριών, κατασκευή φρεατίων, αποχετεύσεις όμβριων υδάτων, δενδροφύτευση του χώρου με καλλωπιστικά δέντρα και θάμνους, επιστρώσεις και επενδύσεις με κεραμικά τούβλα και ορθογωνισμένες πλάκες, καθώς και πεζοδρόμηση της οδού Σοφοκλέους.
Επίσης, θα γίνει ανακατασκευή της παιδικής χαράς και θα αντικατασταθούν τα παλιά μεταλλικά όργανα με καινούργια με σύγχρονες προδιαγραφές.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Παύλος Π. Μοσχολιός δήλωσε τα εξής:
«Υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο εργολάβο το συμφωνητικό για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΥΛΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στην Αγία Τριάδα, στην πλατεία Μητροπολίτου Χριστοφόρου ή για τους παλαιότερους, στην περιοχή του παλαιού μύλου, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε μια πυκνοδομημένη περιοχή, όπου σήμερα έχει αρκετά προβλήματα.
Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η ανάπλαση αυτού του χώρου και η ενοποίησή του με την πλατεία Τρία Φανάρια, η κατασκευή πεζοδρόμων και η ανακατασκευή της παιδικής χαράς για τις ανάγκες παιδιών και γονέων της  ευρύτερης περιοχής.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός του είναι 720.000,00  και σε 12 μήνες από σήμερα, που υπογράψαμε το συμφωνητικό, ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να το παραδώσει.
 Με αυτή την παρέμβαση και σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα έργα ανάπλασης που εκτελούνται, η πόλη θα αποκτήσει ένα σημαντικό, αναβαθμισμένο οικιστικό περιβάλλον και νέες δυνατότητες ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου