Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Νέα συγκέντρωση ενάντια στην ανάπλαση του πάρκου (φωτο)

        
koi-parko-sigkentrosi10Πολίτες του Αγρινίου που αντιδρούν στην ανάπλαση του δημοτικού Πάρκου Αγρινίου συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο πάνω μέρος του πάρκου, συζητώντας τις επόμενες ενέργειές τους και τη δεύτερη προσφυγή που όπως ήδη αποφάσισαν να κάνουν για το θέμα.
koi-parko-sigkentrosi1
koi-parko-sigkentrosi2
koi-parko-sigkentrosi3
koi-parko-sigkentrosi4Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν μερικές δεκάδες πολιτών, περίπου 100, εκ των οποίων και κάποιοι από τους 23 που έκαναν την προσφυγή που είχε ως αποτέλεσμα την αρχική αναστολή των έργων και που στη συνέχεια όμως απερρίφθη από το ΣτΕ. Πολλοί απο αυτους , ήταν και άτομα που δειχνουν να έχουν επιφυλάξεις και ήθελαν ενημερωση σχετικά με τις ενστάσεις κατά του έργου. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και η δικηγόρος των πολιτών που οδήγησαν το θέμα στα δικαστήρια, κα. Ερασμία Γαλαζούλα.
koi-parko-sigkentrosi5
koi-parko-sigkentrosi6
koi-parko-sigkentrosi7

koi-parko-sigkentrosi8
Μίλησε μεταξύ άλλων και ο ιατρός και ένας εκ των πολιτών που αντιδρούν στην ανάπλαση, κ. Δημήτρης Λυμπουρίδης, ο οποίος και εξήγησε τους λόγους που θα γίνει και δεύτερη προσφυγή, δίνοντας ο ίδιος άμεσα το λόγο στη κα. Γαλαζούλα. Η ίδια, με τα σχέδια του πάρκου ανά χείρας, μίλησε για ψευδείς δεσμεύσεις του Δήμου περί του αριθμού των δέντρων που πρόκειται τελικά να κοπούν, ενώ μεταξύ άλλων ως απόδειξη της ανάγκης να ανασκευαστεί η απόφαση για την ανάπλαση του πάρκου επικαλέστηκε και το πάρκιγκ που πρόκειται να κατασκευαστεί, λέγοντας πως για να γίνει κάτι τέτοιο ο χώρος θα πρέπει πρώτα να αποχαρακτηριστεί από κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν πολίτες που μίλησαν στο μικρόφωνο, τονίζοντας ο καθ’ ένας από την πλευρά, του την ανάγκη να μείνει το πάρκο ως έχει.
Αύριο από νωρίς το πρωί, αποφασίστηκε εκ νέου συγκέντρωση τους στους εργοταξιακούς χώρους, όπου θα συζητήσουν τις μετέπειτα δράσεις τους, ενώ ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν και πάλι, για τρίτη φορά, την διακοπή των έργων.
koi-parko-sigkentrosi9
koi-parko-sigkentrosi11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου