Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Αναπτυξιακή επένδυση για την Δυτ. Ελλάδα η πανευρωπαϊκή καπναποθήκη»


katsifaras


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτική Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, για την επένδυση της εταιρίας Philip Morris International στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στην απόφαση για χρήση και επέκταση των αποθηκών της Παπαστράτος στο Αγρίνιο σε logistics hub (κεντρική αποθήκη και κέντρο διανομής) για την Ευρώπη για καπνά ανατολικού τύπου.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Κατσιφάρας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, συζητήθηκε αυτή η μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία που δίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την απόφαση που έλαβε η διεθνής εταιρία για επένδυση στην περιοχή.
Όπως τονίστηκε από τον κ. Κατσιφάρα «η συγκεκριμένη επένδυση θα μετατρέψει ουσιαστικά τη Δυτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση ολόκληρη τη χώρα σε σημείο στρατηγικής σημασίας για τα καπνά ανατολικού τύπου, ενώ σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επενδύσεις θα συμβάλλει στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».
Οι αποθήκες της εταιρίας Παπαστράτος στο Αγρίνιο θα αποτελέσουν το μοναδικό ιδιόκτητο logistics hub της Philip Morris International στην Ευρώπη και εκεί θα αποθηκεύονται καπνά ανατολικού τύπου προερχόμενα από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τα οποία στη συνέχεια θα διακινούνται προς εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Οι αποθήκες του Αγρινίου καλύπτουν 58.000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται σε έκταση 250.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η μετατροπή τους σε logistics hub ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με την παραλαβή των πρώτων 500 τόνων καπνού από τη Βουλγαρία και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις αγορές καπνών το 2014, όταν περίπου 15.000 τόνοι καπνών θα διακινούνται μέσω Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου