Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Απαντά ο δήμος για τα δέντρα-νέες αντιδράσεις το πρωί (φωτο)

        
koi-parko-erga2


Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο πάρκο Αγρινίου, καθώς πολίτες που εναντιώνονται στην ανάπλαση, ήταν εκεί, μαζί με τη δικηγόρο τους κα. Ε. Γαλαζούλα, όταν εργάτες, στο πλαίσιο των εργασιών στο πάνω μέρος του πάρκου, γκρεμίζοντας κάποια πεζούλια, έκοψαν όπως φάνηκε και ρίζες από κάποια δέντρα που δεν προβλέπεται να κοπούν.
koi-parko-mpouldoza2
Οι πολίτες που βρίσκονταν και σήμερα στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, θεώρησαν πως αυτό θα προκαλέσει πτώση των δέντρων αυτών και κάλεσαν τη δασάρχη κα. Πολίτη να δώσει έγγραφη γνωμοδότηση σχετικά με το μέλλον των δέντρων. Παράλληλα ομάδα νεαρών εκδίωξε και πάλι μπουλντόζα που είχε εισέρθει στο χώρο για εργασίες.
koi-parko-mpouldoza1
Στο σημείο πάντως βρίσκονται από το πρωί άνδρες των ΜΑΤ, ενώ με τους πολίτες επί ώρα συνομιλούσε ο Εισαγγελέας Αγρινίου που κλήθηκε από την κα. Γαλαζούλα στο σημείο, ενώ παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Αποστολόπουλος.
koi-parko-erga1
koi-parko-erga3
Στο μεταξύ το Τμήμα Πρασίνου του δήμου, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση – απάντηση σχετικά με την καταγραφή του πρασίνου στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το φυτώριο του δήμου.
 Αναλυτικά:»Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την αποτύπωση της βλάστησης στο χώρο του φυτωρίου – θερμοκηπίου του Δήμου Αγρινίου, από το Τμήμα Πρασίνου ανακοινώνονται τα εξής: Στο βόρειο τμήμα του πάρκου και εντός της περιμέτρου του υφίσταται από δεκαετιών χώρος φυτωρίου – θερμοκηπίου, ο οποίος εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.
Ο χώρος αυτός είναι περίκλειστος και φυλασσόμενος, δεν παρέχεται πρόσβαση στους δημότες, η δε βλάστηση που φύεται εντός αυτού δεν είναι μόνιμη και εγκατεστημένη αλλά αποτελείται αποκλειστικά από φυτωριακά είδη διαχειριζόμενα με σκοπό την ανάπτυξη, σποροπαραγωγή, παραγωγή μοσχευμάτων και κατ’ επέκταση κάλυψη φυτευτικών αναγκών του Δήμου Αγρινίου, τόσο εντός του χώρου του πάρκου όσο και εκτός αυτού, σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της πόλης.
 Υπό τα παραπάνω δεδομένα, η συγκεκριμένη βλάστηση δεν καταμετράται ως πράσινο ανήκον στο φυτικό υλικό του πάρκου.
 Η απομάκρυνση των συγκεκριμένων φυτών δια της μεταφύτευσής τους – και όχι η υλοτομία τους – είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητη για τις ανάγκες διαχείρισης του πρασίνου της πόλης από την οικεία υπηρεσία του Δήμου, ενώ περαιτέρω, οι εν λόγω ενέργειες δεν επηρεάζουν την οικοφυσιογνωμία του πάρκου με τη φέρουσα μόνιμη φυτοεγκατάσταση.
 Σχετικά με την ιδιότητα του συγκεκριμένου χώρου ως χώρου φυτωρίου – θερμοκηπίου αποφάνθηκε ήδη και η με αριθμό 293/2013 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου ρητά αναφέρεται ότι τα δένδρα που βρίσκονται στο χώρο που προβλέπεται δημιουργία της νέας δεξαμενής περιλαμβάνονται στο φυτικό υλικό των εγκαταστάσεων του φυτωρίου – θερμοκηπίου της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.
 Διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα εν λόγω δένδρα όπως και κάθε είδους βλάστηση που εμπεριέχεται στο χώρου του φυτωρίου – θερμοκηπίου δεν πρόκειται να υλοτομηθούν αλλά να μεταφυτευθούν άμεσα σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αγρινίου.»   
koi-parko-erga4
koi-parko-erga5
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου