Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τελείωσε η αγωνία μαθητών αυριο ανακοινώνονται οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

 

20130828-234530.jpg
Επειτα από αναμονή αρκετών μηνών οι μαθητές που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα το πρωί της Πέμπτης να πληροφορηθούν σε ποια σχολή πέτυχαν , καθώς στις 10.00 θα ανακοινωθούν οι βάσεις και τα ονόματα των εισακτέων.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να δημοσιευθούν πρώτο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και στην συνέχεια να αναρτηθούν στα σχολεία.
Από το υπουργείο, πάντως, εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση ακόμη και στις πιο περιζήτητες σχολές.
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η πτώση φαίνεται ότι θα φτάσει ακόμη και τα 700 μόρια, ενώ για πρώτη φορά φέτος μετά από πολλά χρόνια εκτιμάται ότι η Ιατρική θα πέσει ίσως και κάτω από τα 19.000 μόρια.
Πάντως, ιδιαίτερα αισθητή αναμένεται και πτώση των 700 μορίων στο 5ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών σχολών, στις Πολυτεχνικές σχολές του 4ου η αντίστοιχη πτώση θα φτάσει τα 600 μόρια, ενώ 500 μόρια μειωμένες θα είναι οι σχολές Φυσικής – Μαθηματικών και τα τμήματα Χημείας του 2ου πεδίου. Για τα δε τμήματα του 1ου και του 3ου επιστημονικού πεδίου, όπως η Νομική, η Ιατρική και η Φαρμακευτική. η πτώση εκτιμάται ότι θα σταματήσει στα 300 μόρια.
Τέλος, άνοδος βάσεων θα υπάρχει σε στρατιωτικές Σχολές όπου έχουν μειωθεί οι θέσεις και η ζήτηση από τους υποψηφίους είναι υψηλή, αφού πρόκειται για σχολές που προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου