Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κλονισμένη η εμπιστοσύνη των καταθετών στο Αγρίνιο

 
Μετά τις δραματικές και ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο, οι πολίτες δηλώνουν ανασφάλεια για το μέλλον των καταθέσεών τους, σήμερα πρώτη μέρα ανοίγματος των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα. Τι έγινε στο Αγρίνιο
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που από το πρωί σήμερα και ενώ μετά από 10 περίπου μέρες που τα Υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών του Αγρινίου άνοιξαν και πάλι, έσπευσαν για κάνουν αναλήψεις των καταθέσεων τους.

Σε δηλώσεις στο agriniopress.gr οι περισσότεροι από τους πελάτες των Κυπριακών Τραπεζών που πλέον ανήκουν στο δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς, δεν κρύβουν την ανασφάλεια τους. Να θυμίσουμε πως στο Αγρίνιο, λειτουργούν δυο υποκαταστήματα, της Κύπρου και της Λαϊκής αντίστοιχα, στο κέντρο του Αγρινίου.

Οι περισσότεροι δηλώνουν έτοιμοι να "σηκώσουν" τις οικονομίες τους και να τις τοποθετήσουν σε άλλες Τράπεζες, άλλοι πάλι δεν βλέπουν το λόγο να εμπιστευτούν τις εγχώριες Τράπεζες.

Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις καταθετών και πελατών που έχουν καθησυχάσει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν έχουν πρόβλημα, ενώ μερικοί δηλώνουν πως η αξιοπιστία της Τράπεζας Πειραιώς τους καθησυχάζει. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στους λογαριασμούς όπου κατατίθενται μισθοδοσίες και οι οποίες καθυστέρησαν όλο αυτό το διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα είναι σαφώς συγκεχυμένη και στο Αγρίνιο και η ανασφάλεια δεδομένη στους πελάτες των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων που από το πρωί έχουν μεγάλη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου