Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Για ακραία λογοκρισία καταγγέλλουν τον Λιάτσο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

 


crimenet.gr

Σοβαρές καταγγελίες για λογοκρισία κάνουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ με ανάρτηση στο blog τους.

Συγκεκριμένα, μιλούν για...

ωμή παρέμβαση σε ρεπορτάζ που αφορούσε τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αναλυτικά στο dimosiografoiert.blogspot.gr αναφέρουν:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης, Αιμίλιου Λιάτσου σε ρεπορτάζ του συναδέλφου μας Νίκου Γρυλλάκη, ο οποίος «τυχαίνει» να είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο κύριος Λιάτσος απαίτησε να μην ξαναπαίξει ρεπορτάζ του συγκεκριμένου συναδέλφου, μέχρι «νεωτέρας».

Το ρεπορτάζ που «εξόργισε» τον Γενικό Διευθυντή ενημέρωσης, αφορά τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για τις οποίες μάλιστα ο συνάδελφος είχε επισημάνει πως θα είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.
Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να δει κανείς το ίδιο ρεπορτάζ, σε εφημερίδες και ιδιωτικά κανάλια.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι δύο ημέρες νωρίτερα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Κεφάλαιο, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Μάκης Παπαγεωργίου, αναφέρεται στις επικείμενες αυξήσεις:

ΔΗΜ : Τι γίνεται με τις προγραμματισμένες αυξήσεις στο ρεύμα; Υπάρχει θέμα περιορισμού του ποσοστού λόγω ρύπων ;

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ : Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, δηλαδή η ΔΕΗ θα καταθέσει στη ΡΑΕ κοστολογικά στοιχεία και τα στοιχεία αυτά θα εξεταστούν. Δεν είναι μόνο οι ρύποι. Εμείς έχουμε ήδη κάνει έναν προϋπολογισμό αλλά πρέπει να δούμε τα νέα στοιχεία. Και η μειωμένη τιμή των ρύπων είναι ένα από τα νέα στοιχεία. Πρέπει να περιμένουμε όμως λίγο.

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2360&language=el-GR )

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ακραίο, αλλά όχι το μόνο σε μία σειρά παρεμβάσεων , ακόμα και απειλών απόλυσης σε αρχισυντάκτες των δελτίων ειδήσεων. Είναι προφανές ότι οι εκφοβισμοί αυτοί έχουν σαφή στόχο, να πλήξουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να φιμώσουν τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ , οι οποίοι έχουν πλήρη συναίσθηση ότι πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να τον ενημερώνουν.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να κάνουμε ελεύθερα ρεπορτάζ, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η συνείδηση μας.
Δεν θα αφήσουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση να απαξιωθεί στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Είναι οι χειρισμοί του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης αλλά και της Διοίκησης της εταιρίας που στερούν από τους Έλληνες πολίτες αντικειμενική ενημέρωση.

Διεκδικούμε να κάνουμε ελεύθερα και με αξιοπρέπεια τη δουλειά μας, παρότι η εταιρία σπαταλά δημόσιο χρήμα σε υπέρογκες συμβάσεις συμβούλων, προσωπικού ειδικών θέσεων και μεικτές παραγωγές, την ίδια ώρα που οφείλει δεδουλευμένα μηνών στους απλούς εργάτες της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου