Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Υπογραφές για το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας

 
Στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά» με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, δρομολογείται και το κλείσιμο του Tμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πατρών που θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το 2018 και μετά θα καταργηθεί
Το Tμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Πάτρας είναι ένα από τα 3 συνολικά Tμήματα κοινωνικής εργασίας που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Μετά την εφαρμογή του Σχεδίου θα μείνουν δύο τμήματα σε Αθήνα και Κρήτη πράγμα που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι να ακολουθήσουν την κατεύθυνση αυτή και οι οικογένειες τους θα πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος ζωής της Αθήνας ή στα ναυτικά έξοδα της Κρήτης. Επίσης σε μια εποχή όπου ο αριθμός αυτοκτονιών αυξάνεται κατακόρυφα, η φτώχεια και η ανεργία μαστίζουν, οι κοινωνικοί λειτουργοί που είναι αυτοί που κατά κόρον δουλεύουν με τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μειώνονται.

Το κλείσιμο του Tμήματος αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα εκτός από την Παιδεία και για το Κράτος Πρόνοιας. Επίσης συνεπάγεται απόλυση καθηγητών, τρομερές δυσκολίες στην συνέχιση σπουδών των εναπομεινάντων φοιτητών, ενώ μετέωρος παραμένει ο αντίκτυπος στο κύρος των πτυχίων.
Ωστόσο δεν είναι μόνο τα τμήματα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. που πλήττονται από αυτό το νομοσχέδιο αλλά και περιοχές στις οποίες στεγάζονται. Αγροτικές περιοχές οι οποίες αποκομίζουν κέρδη από τους φοιτητές μετά την μεταφορά των τμημάτων θα δεχτούν ένα ακόμα οικονομικό και πολιτιστικό πλήγμα εν μέσω κρίσης.
Η σχετική ανακοίνωση των φοιτητών συνεχίζει:
«Το νομοσχέδιο «Αθηνά» δεν έχει στόχο να βοηθήσει την Παιδεία και την κοινωνία, εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και δίνει το έδαφος για να αρχίσουν να ανθίζουν υα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Στόχος τους είναι η επιστροφή σε ένα καθεστώς όπου μόνο οι έχοντες ($$$$$$$$) θα έχουν πρόσβαση στη μόρφωση..
Το σχέδιο Αθηνά ψηφίστηκε ωστόσο ο αγώνας μας δεν σταματά... το αίτημα μας σε αντίθεση με την πολιτική τους είναι δίκαιο και λογικό
Ο καθένας μπορεί να συμβάλει ακλουθώντας τα παρακάτω βήματα και υπογράφοντας «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» στην ιστοσελίδα: http://www.gopetition.com/petitions/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83.html
- Αφού ανοίξετε την ιστοσελίδα
- Κάντε κλικ στην επιλογή sign the petition
- Συμπληρώνεται την φόρμα με τα στοιχεία σας
- Τέλος κάνε τε κλικ στην επιλογή sign

Και άλλες σχολές και τμήματα έχουν δημιουργήσει ανάλογες σελίδες και μαζεύουν υπογραφές εάν επιθυμείτε να συμβάλλετε. Δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ από τον χρόνο σας ενώ θα μας βοηθήσετε. Απευθυνόμαστε σε όλους, το παιδί σας ή ακόμα και εσείς θα μπορούσατε να βρεθείτε στη θέση μας..
Δεν θα σταματήσουν τις πολιτικές τους, θα φτάσουν μέχρι εκεί που θα τους επιτρέψουμε!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου