Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στη βουλή η τροπολογία για το Σχέδιο "Αθηνά"

 
Η επίμαχη τροπολογία που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για τα Προεδρικά Διατάγματα του Σχεδίου "Αθηνά", είχε αποσυρθεί στις 20 Μαρτίου. Ονομαστική ψηφοφορία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Κατατέθηκε και πάλι , προς ψήφιση, στη Βουλή στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», η αποσυρθείσα τροπολογία του υπουργείου Παιδείας , η οποία πρέπει να ψηφιστεί για να εφαρμοστεί το Σχέδιο Αθηνά. Ιδιαίτερη σημασία έχει η στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας, ειδικά από τις περιοχές που πλήττονται από το Σχέδιο.

Η τροπολογία που είχε αποσυρθεί στις 20 Μαρτίου ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος , η 10 , η οποία ορίζει τα εξής:
Α. Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου , μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου