Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μωραΐτης: Να μην συναινέσουμε στη βουλή για το "Αθηνα"

 
Διχάζει το ΠΑΣΟΚ το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας και οι διαφορετικές προσεγγίσεις καταγράφηκαν στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Ο Θάνος Μωραΐτης ζήτησε να ην συναινέσει το ΠΑΣΟΚ στην σημερινή ψήφιση της τροπολογίας
Το θέμα έθεσε αρχικώς ο γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος αφού χαρακτήρισε το σχέδιο απαράδεκτο επεσήμανε ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Ακολούθως την κατεύθυνση του σχεδίου "Αθηνά' για την συγχώνευση των πανεπιστημίων καυτηρίασαν οι Τόνια Αντωνίου και Θάνος Μωραΐτης λέγοντας επί της ουσίας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να συναινέσει με την ψήφο του στην έγκριση του "Αθηνά" από τη Βουλή. Τα πυρά των δύο μελών του οργάνου αφορούσαν κυρίως τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη ο οποίος μαζί με την Εύη Χριστοφιλοπούλου μετείχαν στις περισσότερες συσκέψεις που έγιναν με τον υπουργό για το "Αθηνά".

Ο κ. Μανιάτης από την πλευρά του είπε ότι αν το ΠΑΣΟΚ σταθεί συνολικά αρνητικά απέναντι στο Σχέδιο τότε δεν θα έχει την δυνατότητα να προωθήσει έστω κάποιες βελτιωτικές αλλαγές. Επειδή φάνηκε ότι το κλίμα για το "Αθηνά" είναι τεταμένο ο Γιάννης Μανιάτης προθυμοποιήθηκε να ορίσει συνεδρίαση για το πρωί σήμερα του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Τελικώς το ΚΤΕ δεν θα συνεδριάσει για να αποφευχθούν περισσότερες εντάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές θα αφεθούν να ψηφίσουν κατά... συνείδηση.


Άρτεμις Παραδείσου από το newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου