Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Στη Δυτική Μακεδονία τα κατάφεραν. Στην Αιτωλ/νία;

 

Προ των ευθυνών τους βρίσκονται και πάλι οι βουλευτές της Αιτωλ/νίας και ειδικότερα οι υπουργοί, μετά τις εξελίξεις στη Δυτική Μακεδονία, οπού το εκεί Πανεπιστήμιο δεν καταργείται τελικά, αλλά ομοσπονδοποιείται με το τοπικό ΤΕΙ
Οι πέντε βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, άσκησαν όπως φαίνεται σοβαρές πιέσεις στον υπουργό Παιδείας και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις τους, του απέσπασαν τελικά την διαβεβαίωση πως στην Δυτική Μακεδονία θα γίνει ένα ομόσπονδο ΑΕΙ, με δυο πυλώνες: Έναν Πανεπιστημιακό, με το αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο και έναν Τεχνολογικό, με το αυτοδιοίκητο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη εγείρονται εκ νέου μεγάλα ερωτηματικά για τον ρόλο που τελικά διαδραματίζουν οι κύριοι Σαλμάς και Καραγκούνης, που ψήφησαν «ναι» στην επίμαχη τροπολογία στην βουλή, καταφέρνοντας μεν κάποιες βελτιώσεις για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αλλά αφήνοντας στην τύχη του το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Ειδικότερα οι τέσσερις συνολικά βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας καλούνται, έστω και την τελευταία στιγμή, να πιέσουν ώστε το μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας να ισχύσει και στην Αιτωλοακαρνανία.
Διαβάστε τι γράφει το esos.gr για τις εξελίξεις στην Δυτική Μακεδονία:

«Την Παρασκευή ο υπουργός παιδείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο στον οποίο ανακοίνωσε ότι:
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία και δημιουργείται το Ομόσπονδο ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με δύο πυλώνες:
Ο ένας πυλώνας ο πανεπιστημιακός με αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και
Ο τεχνολογικός πυλώνας με αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό το υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκαν τουλάχιστον 15 φορές οι Βουλευτές Μ. Παπαδόπουλος και Χ. Κουκουλόπουλος.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το καίριο ζήτημα του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία. Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια μας και την ενίσχυση του ΤΕΙ ήταν επίπονη και διαρκής.
Ταυτόχρονα, είχε να αντιμετωπίσει και την ενορχηστρωμένη επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν κατέθεσαν ποτέ συγκροτημένη πρόταση αλλά χρησιμοποίησαν το ζήτημα μόνο για να πλήξουν την κυβέρνηση και να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή, αγνοώντας την ουσία.
Οι αγώνες όμως δεν κερδίζονται με κραυγές, αφορισμούς και αναθέματα. Οι λύσεις των προβλημάτων απαιτούν προτάσεις και τεκμηρίωση.
Οι 5 Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουμε την τρικομματική κυβέρνηση συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Παιδείας, συζητώντας μαζί του για μία ακόμα φορά τις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που είχαμε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, με την πίστη, ότι υπάρχει λύση που ικανοποιεί τη Δυτική Μακεδονία και συνδυάζει την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη πατρίδα μας.
Ο Υπουργός μελέτησε τις προτάσεις και χθες το βράδυ ενημέρωσε ότι συμφωνεί.
Έτσι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία.
Δημιουργείται ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα με δύο πυλώνες.
Έναν Πανεπιστημιακό με Αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έναν Τεχνολογικό με Αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που μετά την υπερψήφιση της χθεσινής τροπολογίας, που στην ουσία ενδυναμώνει τα Ιδρύματα με τη δυνατότητα θεσμοθέτησης Εκπαιδευτικών Κατευθύνσεων, έσπευσαν να παραποιήσουν την αλήθεια και να περάσουν στον κόσμο, ότι ψηφίστηκε, άκουσον-άκουσον, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η θετική αυτή εξέλιξη για τον τόπο μας, πιστεύουμε παράλληλα, πως δημιουργεί ένα νέο, βιώσιμο, πιλοτικό μοντέλο λειτουργίας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.»
Οι Βουλευτές
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Πάρις Κουκουλόπουλος
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Μαρία Αντωνίου
Τιμολέων Κοψαχείλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου