Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Φορολογική ημερίδα στο Αγρίνιο (φωτο)

 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, όπου και παρευρέθηκαν πολλοί λογιστές και φοροτεχνικοί, τους οποίους και υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Π. Ζήσογλου και η γραμματέας κ. Φρένια Καμμένου, προκειμένου να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για τη δουλειά τους εισηγήσεις των ομιλητών.

Πρόκειται για τους Γιώργο Κορομηλά και Απόστολο Αλωνιάτη οι οποίοι και μετά την εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου λογιστών κ. Π. Ζήσογλου, ανέπτυξαν εξειδικευμένα θέματα για τη φορολογία. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς, σημείωσε ότι σκοπός της ημερίδας είναι να τονιστούν οι αλλαγές που επιφέρει ο νέος φορολογικός νόμος και να επισημανθούν επιμέρους σημεία που σχετίζονται με τη φορολογία εισοδήματος και άλλα κρίσιμα θέματα. «Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει συρρικνώσει μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, βαθαίνει την ύφεση. Η ανάκαμψη είναι ακόμη πολύ μακριά…» σημείωσε με νόημα ο κ. Κορομηλάς.
Ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Απόστολος Αλωνιάτης στο ίδιο μήκος κύματος, μίλησε για την ύφεση, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πραγματική οικονομία, αλλά και τις προοπτικές ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, σημειώνοντας και αυτός ότι η ανάπτυξη είναι ακόμη μακριά. Ως προς το αντικείμενο της εισήγησής του, ο κ. Αλωνιάτης εστίασε στις διαδικασίες συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και άλλα συναφή θέματα.
Στην ημερίδα, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με τη φορολογία εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014, φορολογία εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, η νέα κλίμακα φορολογίας ανά κατηγορία και φορέα, τεκμήρια, τεχνικές ελέγχου και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τους φοροτεχνικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου