Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ελένη Αντωνιάδου: H «ωραία» Ελένη που ανακηρύχθηκε επιστήμονας της χρονιάς στο Λονδίνο

 

antoniadou4Μία πανέμορφη Ελληνίδα κατάφερε να κατακτήσει το χώρο της επιστήμης. Η Ελένη Αντωνιάδου, μόλις 25 χρόνων κατάφερε να αναδειχθεί Γυναίκα της Χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr η ίδια δημιούργησε μια τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή που έπασχε από καρκίνο και μάλιστα είχε επιτυχή αποτελέσματα. Αυτό ήταν το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανο που μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή και αυτό το επίτευγμα ήταν αρκετό για να χαρίσει στην συμπατριώτισσα μας αυτή τη σημαντική διάκριση.
“Είχα την ευτυχία να γεννηθώ στη χώρα του φωτός, την Ελλάδα, εκεί που η φιλοσοφία, η τέχνη και η λογοτεχνία αναπτύχθηκαν και αποτέλεσαν τη βάση των σύγχρονων επιστημών” δήλωσε η επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες.
Η ερευνήτρια με το λαμπερό χαμόγελο Στο προφίλ της αναφέρει πως «περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, προσπαθώντας να κάνει πραγματικότητα την επιστημονική φαντασία».
Μεταξύ άλλων η 25χρονη επιλέχθηκε το 2012 να είναι ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA ενώ ασχολείται επίσης με τη βιοτεχνολογία και την αναγεννητική ιατρική. Ο κατάλογος των διακρίσεών της δεν έχει τέλος μιας και είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιο-μηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα “The Lemelson-MIT” που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους.
antoniadou2 antoniadou4
eleni_antoniadou3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου