Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Με «απώλειες» ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για το σχέδιο «Αθηνά»...

 


Ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 148 βουλευτές, «όχι» δήλωσαν 125 βουλευτές, ενώ... , δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ειδικότερα, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης. «Κατά» ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΔΗΜΑΡ, ενώ «όχι» δήλωσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραϊτης. «Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κασαπίδης.

Με την τροπολογία, οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου. Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος.

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα ΠΔ τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (σ.σ. τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά»).

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου