Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Νέα πυρά Χουλιαράκη κατά Βαρουφάκη: Δεν χρειαζόταν καν Plan B...

Νέα πυρά Χουλιαράκη κατά Βαρουφάκη: Δεν χρειαζόταν καν Plan B - Media



Nέο "άδειασμα" στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έκανε ο Γιώργος Χουλιαράκης, σχετικά με την υπόθεση του Ρlan X, δηλαδή...
την κατάρτιση ενός κρυφού σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015.

Κληθείς από την αντιπολίτευση να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ο οικονομολόγος και τότε σύμβουλος του Γιάνη. Βαρουφάκη Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε στην επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε σε καμία συζήτηση για το Plan X, καθώς «για έναν καλά ενημερωμένο οικονομολόγο οι συνέπειες της αποτυχίας της διαπραγμάτευσης ήταν απολύτως καθαρές».

Οπως είπε, η εμπειρία από χώρες που συμμετείχαν σε κοινό νόμισμα και αποχώρησαν, π.χ. οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, δείχνει ότι «οι συνέπειες για τις οικονομίες αυτές είναι πραγματικά τραγικές».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Χουλιαράκη, «δεν υπήρχε καν λόγος για Plan B», ενώ πρόσθεσε ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι η στρατηγική θέση της χώρας ήταν αδιαπραγμάτευτα μέσα στο ευρώ και αυτό ακριβώς κάναμε».

Οσο για τη φράση του «ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ;», ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι αυτό που εννοούσε είναι πως όσο ηγούνταν της διαπραγμάτευσης ο ίδιος και ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αμερικανός οικονομολόγος δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου