Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Παπανδρέου από Τρίπολη: Πρέπει να υπάρξει ένα Εθνικό σχέδιο χωρίς πελατειακές σχέσεις (pics,vid)

                      
Λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αρκαδία ο Πρόεδρος του “ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Δημοκρατών Σοσιαλιστών” Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να βρεθεί στις πληγείσες περιοχές αλλά και να συναντηθεί με τα στελέχη του κόμματος.
Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλάμβανε συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδόπουλο δήμαρχο Μεγαλόπολης και με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή.
Φυσικά τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν και τις ζημιές σε καλλιέργειες και οικοσκευές που έγιναν από την θεομηνία της 25 Ιουνίου στην περιοχή της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης.
Ο κ. Παπανδρέου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν αλλά και για τις κινήσεις που έχουν γίνει, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα και να ανακουφίσει τις πληγές και τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να αποζημιώσει τους παραγωγούς που έχασαν την περιουσία τους.
Μετά τις επαφές με τους δύο δημάρχους του νομού ο Πρόεδρος του “ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών” Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στο Ξενοδοχείο ΜΑΙΝΑΛΟ, στην πλατεία Άρεως όπου και παραχώρησε ομιλία στα στελέχη του Κινήματος από την περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία προλόγισε το μέλος του Κινήματος κ. Μπερτζελέτος, να αναφέρουμε ότι μεταξύ των στελεχών και των φίλων ήταν και  Δημήτρης Ρέππας.
Ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του πριν την ομιλία μίλησε για την αυτοψία την οποία έκανε και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν να κάνουν με το δημοψήφισμα αλλά και με την πολιτική κατάσταση της χώρας.
Προωθούμε την ανάγκη ύπαρξης ενός Εθνικού προοδευτικού σχεδίου για την χώρα, ριζοσπαστικών αλλαγών, που ξεπερνούν τα αίτια και τα προβλήματα που δημιούργησαν αυτή την κρίση είπε στην αρχή της συνέντευξης ο πρόεδρος του Κινήματος, συνεχίζοντας ότι το σχέδιο αυτό θα μετατρέψει την Ελλάδα από μία παρασιτική, σε μία παραγωγική οικονομία, ένα κράτος που να απελευθερώνει δημιουργικές δυνάμεις που θα εμποδίζονται από μια πελατειακή αντίληψη κράτους.Πρέπει να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις δίνοντας χώρο στην περιφερειακή και τοπική κοινωνία
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για το δημοψήφισμα το οποίο έγινε πριν ένα χρόνο αναφέροντας ότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα όπως είχε πει, γιατί αν είχε γίνει, τώρα θα είχαμε φύγει από τα μνημόνια.
Video: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου