Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Μια «ανάσα» πριν το λουκέτο ο Σύλλογος Συνδρόμου Down

Θεσσαλονίκη: Μια «ανάσα» πριν το λουκέτο ο Σύλλογος Συνδρόμου Down


  



Άσχημη τροπή για τον σύλλογο Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρίσκεται λίγο πριν από το λουκέτο.

Η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει σε αδυναμία πολλών γονέων να προσφέρουν τα ελάχιστα χρήματα που προβλέπονται για τη συνδρομή τους, ενώ οι όποιες επαγγελματικές δραστηριότητες -για παράδειγμα οι μπομπονιέρες που φτιάχνουν τα παιδιά- έχουν ελαχιστοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε τα λειτουργικά έξοδα του τμήματος.

Πρόσφατα, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε χρηματικό κονδύλι 30.000 ευρώ, που αναμένεται να εκταμιευτεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και το οποίο εκτιμάται πως θα δώσει τουλάχιστον δίμηνη παράταση “ζωής” στον Σύλλογο.

«Και επειδή μιλάμε για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και πρόκειται για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό, η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Συλλόγου πρέπει να γίνει επιτακτική» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down υποστηρίζει, σήμερα, 400 οικογένειες από όλη την Ελλάδα και περίπου 90 παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου