Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ο Κατρούγκαλος στη Βουλή: Θέλουμε να κυβερνάνε οι πολίτες

Ο Κατρούγκαλος στη Βουλή: Θέλουμε να κυβερνάνε οι πολίτες
Έντονη κριτική στην Ν.Δ. και την Κεντροαριστερά, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο υπουργός Εργασίας καταλόγισε στην "συντηρητική παράταξη" ότι ιστορικά ήταν πάντα υπέρ ενισχυμένης αναλογικής και αναφέρθηκε στο "τριφασικό εκλογικό σύστημα" το οποίο είχε εφαρμόσει η ΕΡΕ το 1956 με αποτέλεσμα, ενώ είχε το 47% των ψήφων να καταλάβει το 55% των εδρών.
Παράλληλα, κατηγόρησε την Κεντροαριστερά για καιροσκοπισμό και σύμπλευση με την συμπαράταξη, με συντηρητική παράταξη, παρά το ότι είχε καταθέσει ανάλογο σχέδιο νόμου λίγους μήνες πριν, και ενώ όπως είπε, το Κέντρο παραδοσιακά ήταν υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής.
Απαντώντας στην κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου μετά τα 17 έτη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η γενικότερη τάση στην Ευρώπη, είναι υπέρ της μείωσης του ορίου ηλικίας και ότι ανάλογη ήταν και εισήγηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.
"Η επιλογή του εκλογικού συστήματος είναι επιλογή για το τι είδους εκλογικό σύστημα θέλουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό; Εμείς θέλουμε να κυβερνάνε οι πολίτες και όχι οι ελίτ" κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου