Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Το ΔΝΤ προαναγγέλλει «καυτό» Σεπτέμβριο στα εργασιακά

Το ΔΝΤ προαναγγέλλει «καυτό» Σεπτέμβριο στα εργασιακά
Το γάντι στην ελληνική κυβέρνηση σηκώνει το ΔΝΤ που εμφανίζεται ανυποχώρητο στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα εργασιακά.
Στην ειδική Έκθεση για τις προοπτικές της Ευρωζώνης που δημοσιοποίησε θεωρεί μονόδρομο την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μείωση της ανεργίας και τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ασθμαίνουσας ελληνικής οικονομίας.
Οι αναλυτές του ΔΝΤ θέτουν ως προτεραιότητες: 1) τη διατήρηση και την περαιτέρω επέκταση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, 2) την τόνωση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων και 3)τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Οι αναλυτές του ΔΝΤ για μία ακόμη φορά προτείνουν σε επίσημο έγγραφο τη διατήρηση των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του κατώτατου μισθού ο οποίος βάσει του κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκεται μεταξύ των υψηλότερων στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων πιθανότατα θα «χτυπήσει» στη σφοδρή άρνηση του ΔΝΤ για οποιαδήποτε παρέμβαση στα μισθολογικά ζητήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου