Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας-Καταγγελία στελεχών:Έκαναν τη νοθεία και ζητάνε και τα ρέστα

Στον απόηχο της τελικής απόφασης της EKAΠ (να καταμετρηθεί η κάλπη του Αγρινίου αφαιρώντας τις επιπλέον δεσμίδες που βρέθηκαν και ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων), οι «Υπεύθυνοι» έστειλαν Επιστολή στην EKAΠ, όπως καταγγέλλουν στο agriniotimes  πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Με την επιστολή τους οι «Υπεύθυνοι» ζητούν να ακυρωθεί η κάλπη του Αγρινίου και να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα από τις άλλες κάλπες το οποίο και θα καθορίσει τη σύνθεση της νέας νομαρχιακής ή να έχουμε επανάληψη των εκλογών στο Αγρίνιο! Ερευνάται αν η επιστολή έφυγε από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, γιατί τότε βεβαίως και θα υπάρχει θέμα καθως θα αποκαλυφθεί  το κέντρο συντονισμού των «υπευθύνων».
Με λίγα λόγια αφού προκάλεσαν μια τεράστια ζημιά στο ΠΑΣΟΚ με τις αλχημείες τους, δεν μπορούν να δεχτούν την δημοκρατική διαδικασία της 26ης Ιουνίου και την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και θέλουν να δημιουργήσουν με την κάλυψη κάποιων μελών της EKAΠ, αλλά και του Βουλευτή κ. Κωνσταντόπουλου, ένα νέο κομματικό τετελεσμένο στα κομματικά δρώμενα: «Οποίος χάνει, αν ελέγχει την εφορευτική επιτροπή, φτάνει να ρίξει παραπάνω ψηφοδέλτια στη κάλπη, να κάνει νοθεία δηλαδή και αν τον τσακώσουν να ζητήσει να ακυρωθεί η συγκεκριμένη κάλπη»! Η Περίφημη επιστολή δεν δημοσιεύτηκε, αλλά όσοι την είδαν έφτιαξαν συκώτι από τα γέλια με την επιχειρηματολογία των «Υπεύθυνων»!!
Οι «Υπεύθυνοι» έχουν σίγουρα απύθμενο θράσος και το κλίμα δείχνει να αγριεύει, γιατί για δεύτερη φορά διαδίδουν διαφορά για τις προθέσεις της EKAΠ, μεταξύ των οποίων ότι μιλάνε με μέλη της EKAΠ και ότι η απόφαση τους δικαιώνει! Βέβαια, πριν από λίγο καιρό διέδιδαν ότι μιλούσαν και με τον πρόεδρο της EKAΠ και ότι μετά από συνεννόηση δίκη τους δεν θα γίνει η καταμέτρηση ή αν γίνει θα καθυστερήσει πολύ με ένα και μόνο σκοπό, να απαξιωθεί η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή!

Αλλά ας δούμε τι έβγαλε το δικό μας ρεπορτάζ γι αυτή την συννεφιασμένη και προφανώς «γκαστρωμένη» Κυριακή. Στο κλείσιμο της διαδικασίας μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής μαζί με ένα ακόμα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν μέσα στη κάλπη ψηφοδέλτια σε δεσμίδες, το καταγγέλλουν και σταματά η διαδικασία. Αφού έρχονται σε επαφή με την ΕΚΑΠ, λαμβάνεται απόφαση ότι η συγκεκριμένη εφορευτική επιτροπή δεν έχει πλέον τη νομιμοποίηση να κάνει καταμέτρηση και ζητείται να σταλούν στην Αθήνα ξεχωριστά τα 41 ψηφοδέλτια από τα υπόλοιπα.

Ας σημειωθεί εδώ ότι τα ψηφοδέλτια στη κάλπη ήταν 91 παραπάνω από τους ψηφίσαντες.

Οι «Υπεύθυνοι» από το «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» των δυο πρώτων ημερών  επιστράτευσαν τα μεγάλα μυαλά και επιχειρηματολόγησαν στη βάση να μωρέ, έγινε μια αναμπουμπούλα και διάφοροι έριξαν ψηφοδέλτια στην κάλπη ! Γέλαει ο κόσμος με τους υπεύθυνους, αφού δεν έκαναν καμία καταγγελία σε κανέναν! Αμέσως μετά ήρθε το δεύτερο σενάριο, προφανώς από το ίδιο στρατηγικό μυαλό που οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία και εκεί ήταν που έσπασαν τα πατώματα απο τα γέλια : για όλα φταίει η Χρυσή Αυγή ! Οργάνωσαν προβοκάτσια εναντίον του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στην αίθουσα και έριξαν τα ψηφοδέλτια στη κάλπη , μάλιστα δε αυτό το επιχείρημα ήταν και το τελικό τους προς τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ  και τα μέλη της EKAΠ, επιχείρημα που άρχισαν μάλιστα να υιοθετούν κάποιοι που βλέπουν με συμπάθεια τους «υπεύθυνους»!

Με τα «δυνατά» αυτά επιχειρήματα στο τραπέζι συνεδριάζει η EKΑΠ, η οποία παρά τις πιέσεις και ένα πολύ έντονο παρασκήνιο, με την απόφασή της να καταμετρηθεί η κάλπη, αφαιρουμένων των 41 ψηφοδελτίων, όχι μόνο κατέρριψε τα επιχειρήματα τους, αλλά και διέλυσε τις διαρροές συγκεκριμένων στελεχών στο Αγρίνιο που «υπεύθυνα» εξέθεταν ακόμα και την ιδία την ΕΚΑΠ! Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι διέδιδαν ότι είχαν εξασφαλίσει τη στήριξη των μελών της EKAΠ  αλλά και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο έλεγαν ότι είναι σε επαφή και τους στηρίζει, τόνιζαν τη νέα συμμαχία του βουλευτή Κωνσταντόπουλου με την ομάδα Ανδρουλάκη και λίγο απο Σκανδαλιδη, για να καθησυχάσουν κάποιους και να τους πουν ότι το παιχνίδι ελέγχεται και να μην ανησυχούν .

Ρολό στη τελική διαμόρφωση της απόφασης έπαιξε ιστορικό στέλεχος το οποίο είδε με τα μάτια του τι έγινε ακριβώς και τα κατήγγειλε στη Χαριλάου Τρικούπη με ονόματα!
Μετά από μεγάλη έρευνα , ρωτώντας και συλλέγοντας στοιχεία απο δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η ξεκάθαρη άποψή τους είναι ότι την νοθεία δεν μπορεί να την  πραγματοποίησαν άλλοι από αυτούς που τα ονόματα τους βρέθηκαν με σταυρό στις δεσμίδες που ρίχτηκαν στην κάλπη, κατονομάζοντας ουσιαστικά τους Ξουργιά , Σαμαρά και Μυρωνίδου.

Και εδώ είναι που αρχίζουν να μπαίνουν τα ερωτήματα αν η νοθεία είχε και συνεργούς.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλη τη μέρα την κυρία ευθύνη της διαδικασίας, αλλά και την διαρκή φυσική παρουσία, είχαν από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είχαν  οι : Ακριβή Κούκη (πρώην Γραμματέας της ΝΕ), ο σύντροφος της κυρίας Ξουργια Γιώργος Χριστογιάννης (οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε αγκαλιά τη κάλπη όλη μέρα) και ο Καπνιαρης Θεοδ. (γαμπρός του κ. Σαμαρά). Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας βλέποντας ποιοί σταυρώθηκαν στα 41 επιπλέον ψηφοδέλτια και ποια ήταν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι αμέσως πήραν αποστάσεις τα μέλη Τάκης Κοκκινοβασίλης, Θύμιος Ράπτης και Γρηγόρης Τζαμαλής, οι οποίοι συμφώνησαν με την απόφαση  της EKAΠ να πάει η κάλπη στην Αθήνα.
Ελπίζουμε να σύντομα να υλοποιηθεί η απόφαση της ΕΚΑΠ και να αρχίσει να λειτουργεί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Όσο για τους «Υπεύθυνους» μια παροιμία – συμβουλή: Άμα δεν ξέρεις να κρύβεσαι, μην κλέβεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου