Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ Αποκαλύψεις-φωτιά για το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη

Αποκαλύψεις-φωτιά για το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη
   

Κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, νέα δραχμή, επιστράτευση υπαλλήλων και εθνικοποίηση της Τραπέζης της Ελλάδος περιελάμβανε μεταξύ άλλων το «Plan B» που εκπονούσε υπό άκρα μυστικότητα από τον Μάρτιο του 2015 η ομάδα Βαρουφάκη, αποκαλύπτει σε βιβλίο του ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, συντονιστής της ομάδας.

    
                                           

Όπως γράφει στο βιβλίο του ο καθηγητής Γκαλμπρέιθ, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ενώ για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα εκτυπώνονταν υποσχετικές.
Υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια αλλά και για τις προμήθειες είχαν οριστεί οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών, ενώ το σχέδιο περιελάμβανε ασφαλείς επικοινωνίες, ακόμα και τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων σε ψυγεία ξενοδοχείων.
Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Σχέδιο δεν εφαρμόστηκε. «Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα, ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ενημέρωση από μας και η εργασία επί του θέματος τερματίστηκε με την υποβολή ενός εκτενούς υπομνήματος στις αρχές Μαΐου», σημειώνει.
Το σχέδιο μπορεί να μην εφαρμόστηκε,  αλλά, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο καθηγητής, θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο μέλλον καθώς θεωρεί σίγουρο ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα αποτύχει. Το βιβλίο του κ. Γκάλμπρεϊθ είναι αφιερωμένο στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του Δανάη Στράτου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατειας, ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, είχε εισηγηθεί τον Φεβρουάριο του 2015, τη συνέχιση του προγράμματος της Κυβέρνησης Σαμαρά. Όπερ δεν έγινε δεκτό και βρέθηκε τελικώς η χώρα να υπογράφει την επέκτασή του.
«Οι αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κάνουν πιο επιτακτική τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτή τη σκοτεινή περίοδο», σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου