Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Το Συμπόσιο της Σύμης πάει... Κω


Στην Κω θα «ταξιδέψει» φέτος το Συμπόσιο της Σύμης. Το Συμπόσιο – θεσμός διοργανώνεται στις 10-14 Ιουλίου και αναμένεται να φέρει πλήθος προσωπικοτήτων της διεθνούς πολιτικής ζωής στο νησί.


Ως κεντρικό θέμα, έχουν -καθόλου τυχαία- επιλεγεί για φέτος οι μετακινήσεις πληθυσμών και το προσφυγικό, με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους καλεσμένους του πάντως να αναφέρονται ως αναμένεται σε όλα τα μεγάλα θέματα του πλανήτη, από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για Brexit, ως τις εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.
Στους καλεσμένους, περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων, ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος που προγραμματίζεται να είναι και κεντρικός ομιλητής την πρώτη ημέρα του Συμποσίου, μετά τον «οικοδεσπότη» Γιώργο Παπανδρέου που θα ανοίξει τις εργασίες, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΗΕ στη Γενεύη Μάικλ Μέλερ, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Εντ Μιλιμπαντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ κ.α. Ανάμεσά τους θα βρεθούν ακόμα εκπρόσωποι ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό, αλλά και Σύριοι που δουλεύουν για την ‘επόμενη μέρα’ στη Συρία.
- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/07/to-simposio-tis-simis-pai-ko/#sthash.WENnaksX.dpuf




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου