Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Έντονος διάλογος μεταξύ Χατζηνικολάου και Βενιζέλου... Θα πάτε στη ΝΔ; Εσείς τα γράφετε αυτά...Έντονος διάλογος μεταξύ Χατζηνικολάου και Βενιζέλου... Θα πάτε στη ΝΔ; Εσείς τα γράφετε αυτά...

- Θα πάτε στη ΝΔ;

 - Εσείς τα γράφετε αυτά...

Έναν έντονο διάλογο είχαν ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής με αφορμή σενάρια που...
κάνουν λόγο για ενδεχόμενο συνεργασίας του κ. Βενιζέλου με τη ΝΔ.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, όταν ρωτήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος για αυτά τα σενάρια, απάντησε επιτιθέμενος στον γνωστό δημοσιογράφο, λέγοντας πως τα εν λόγω σενάρια βγαίνουν από την εφημερίδα του.

Ακολουθεί αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ Χατζηνικολάου και Βενιζέλου:

Χατζηνικολάου: Κύριε πρόεδρε, ξέρω ότι το ερώτημα θα σας εκνευρίσει, αλλά πρέπει να τίθενται όλα τα ερωτήματα. Λένε πολλοί ότι ο Βενιζέλος είναι τόσο έντονα αντι-ΣΥΡΙΖΑ διότι έχει σκέψεις μελλοντικής προσέγγισης με τη ΝΔ και θέλω το σχόλιό σας.

Βενιζέλος: Κοιτάξτε, σκέψεις μελλοντικής προσέγγισης με τη ΝΔ, τι εννοείτε; Του ΠΑΣΟΚ; Της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;

Χατζηνικολάου: Οχι, προσωπικά εσείς. Τα έχετε διαβάσει τα σενάρια.

Βενιζέλος: Τα γράφετε εσείς, στην εφημερίδα σας.

Χατζηνικολάου: Οχι μόνο, όχι μόνο.

Βενιζέλος: Είναι η βασική πηγή.

Χατζηνικολάου: Οχι μόνο, κ. πρόεδρε, αφήστε.

Βενιζέλος: Είναι η βασική πηγή απ' όπου εκπορεύεται το σενάριο αυτό.

Χατζηνικολάου: Είδατε που προέβλεψα ότι θα σας εκνευρίσει το ερώτημα...

Βενιζέλος: Δεν με εκνευρίζει.

Χατζηνικολάου: ...αλλά πρέπει να σας το θέσω για να έχω την απάντηση.

Βενιζέλος: Το ερώτημα δεν με εκνευρίζει καθόλου, αλλά θέλετε να κολακεύσω την εφημερίδα λέγοντας ότι είναι αυτή που κάθε εβδομάδα το γράφει;

Χατζηνικολάου: Μα δεν το γράφουμε μόνο εμείς...

Βενιζέλος: Κυρίως.

Χατζηνικολάου: ...έχει γραφεί και πρέπει να σας πω ότι πυροδοτήθηκαν...

Βενιζέλος: Θα δυσκολευτείτε να βρείτε άλλο δημοσίευμα.

Μετά από αυτή τη στιχομυθία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας, λέγοντας: «Διετέλεσα αρχηγός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι εκφράζω με έναν τρόπο πάρα πολύ καθαρό τον μεσαίο χώρο, το προοδευτικό, δημοκρατικό κέντρο, την κεντροαριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία και επί τη βάσει των ιδεών αυτών και των αξιών αυτών και της δικής μας στρατηγικής πρέπει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση -η οποία θα είναι σοβαρή- ευρωπαϊκής, στρατηγικής ανασυγκρότησης της χώρας».«Το plan Β ήταν σχέδιο καταστροφής»

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο plan B της κυβέρνησης το 2015, τονίζοντας πως είναι άλλο μια χώρα να έχει σχέδιο προστασίας και άλλο μια κυβέρνηση με τη βοήθεια αλλοδαπών ιδιωτών να εκπονεί σχέδιο καταστροφής.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ «υπήρχε μία μεγάλη πτέρυγα την οποία όχι απλώς ανεχόταν, αλλά καθοδηγούσε ο ίδιος πρωθυπουργός».

«Είναι άλλο πράγμα μια χώρα να έχει σχέδιο προστασίας χρηματοπιστωτικής και χρηματοοικονομικής της χώρας και άλλο μια κυβέρνηση με τη βοήθεια αλλοδαπών ιδιωτών να εκπονεί σχέδιο καταστροφής της χώρας. Εδώ δεν επρόκειτο για πλάνο Β, αν μας συνέβαινε κάτι κακό -που δεν το θέλουμε- να ξέρουμε τι να κάνουμε. Εδώ ήταν ένα plan X που ήταν ένα εναλλακτικό πολιτικό σενάριο με επιλογή και βούληση των κυβερνώντων ή έτσι τουλάχιστον το είχε καταλάβει ο κ. Bαρουφάκης και ο κ. Γκάλμπρεϊθ», τόνισε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Οταν ο κ. Τσίπρας έκανε την αναγκαστική στροφή και ευτέλισε το δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε μετατρέποντας το “όχι” σε “ναι” και μας οδήγησε στη συμφωνία του τρίτου μνημονίου και μετά του τρίτου plus και μετά του διαρκούς μνημονίου και της παράδοσης στη χρηματοοικονομική διοίκηση της τρόικας, τότε ο κ. Βαρουφάκης έφυγε, όπως έφυγαν ο κ. Λαφαζάνης και η κ. Κωνσταντοπούλου. Έφυγαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Άρα», συνέχισε ο ίδιος, «υπήρχε μία μεγάλη πτέρυγα την οποία υπέθαλπε, όχι απλώς ανεχόταν, αλλά καθοδηγούσε ο ίδιος πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών, σύμβουλος, κοινοβουλευτικός παράγοντας που να δρα χωρίς να το ξέρει αυτός που έχει την εντολή, ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι έπαιζε με δύο σενάρια, είχε τα πόδια του σε δύο βάρκες και αυτό είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα για την οικονομία της χώρας. Εχουμε πάει χρόνια πίσω, έχουμε πάει πολλά επίπεδα πίσω. Το κόστος ήταν τεράστιο»...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου