Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Στις 9,4 μονάδες το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ

Μεταξύ των ατόμων που είναι πιθανόν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, το 43,9% στηρίζει την Δημοκρατική υποψήφια και το 34,5% υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της.Το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επί του αντιπάλου της του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ περιορίστηκε σε μονοψήφιο αριθμό, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου και δείχνει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία κατά 9,4 εκατοστιαίες μονάδες, από 11,2 μονάδες που ήταν το προβάδισμά της στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η κ. Κλίντον διατηρούσε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό από τις 20 Ιουνίου.

Μεταξύ των ατόμων που είναι πιθανόν να ψηφίσουν, το 43,9% στηρίζει την κ. Κλίντον και το 34,5% τον κ. Τραμπ. Το 21,7% είπε ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Η Χίλαρι Κλίντον είναι πιο δημοφιλής από τον Ντόναλντ Τραμπ στους άνδρες και τις γυναίκες, στους νέους και τις μειονότητες, στους αποφοίτους κολεγίων και στους ανθρώπους με πολύ χαμηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Τον κ. Τραμπ επιλέγουν οι λευκοί, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι, όσοι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και οι άνθρωποι χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου.

Ο κ. Τραμπ αναμένεται ότι θα λάβει επισήμως το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στα τέλη του μηνός, εβδομάδες ενώ η Κλίντον θα λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών μία εβδομάδα αργότερα

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/319259/stis-94-monades-to-provadisma-tis-klidon-enadi-tou-trab/#ixzz4DD216G8u
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου