Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Ο Χουλιαράκης «αθωώνει» Καραμανλή και Παυλόπουλο για τις χιλιάδες προσλήψεις τη διετία 2007-2009

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 
          


Μια ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού για τα αίτια και τις ευθύνες που η χώρα βιώνει την εξάχρονη κρίση οδήγησε σε διπλή «αθώωση» της δεύτερης περιόδου Καραμανλή 2007-2009,  αλλά και σε «αθώωση» του Προκόπη Παυλόπουλου όσον αφορά την περίφημη κατηγορία περί χιλιάδων προσλήψεων επί υπουργίας του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Χουλιαράκης στην απάντηση του είπε ότι ήταν σημαντική η κρίση που ξεκίνησε από το 2007μεχρι και την είσοδο μας στο πρώτο μνημόνιο.
Ο κ.Κρεμαστινός του ζήτησε να απαντήσει πιο αναλυτικά για τις ευθύνες  αυτής της διετίας Και αν συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομίας οι προσλήψεις που έγιναν, θέλοντας προφανώς να δείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ωστόσο προς έκπληξη πολλών βουλευτών είπε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τους χιλιάδες διορισμούς που όπως είπε έγιναν εκείνη την περίοδο ,διότι ανέφερε ότι τους διορισμούς τους κάνει το υπουργείο Οικονομικών που τους εγκρίνει κιόλας και όχι το Εσωτερικών.
Ο κ.Κρεμαστινός περίμενε στη συνέχεια ότι ο κ.Χουλιαράκης θα του πει για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, όμως ο υπουργός ανέφερε ότι η διετία 2007-2009 ήταν κρίσιμη διότι τότε άρχισε η παγκόσμια οικονομική κρίση που μείωσε την ρευστότητα χρήματος και σε ελληνικό επίπεδο αυτή η κρίση πολλαπλασιάστηκε από τους τόκους και τα δάνεια που έπρεπε να πληρώσει τότε η κυβέρνηση.
Την κρίσιμη στιγμή παρενέβη ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης και ρώτησε τον κύριο Χουλιαράκη «ποιάς περιόδου είναι αυτά τα δάνεια;». Προηγούμενης περιόδου απάντησε διστακτικά στην αρχή ότι ο κ.Χουλιαράκης και όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης επέμεινε ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι αυτά τα δάνεια ήταν της προηγούμενης εικοσαετίας, δεκαετίας και πενταετίας.
Ο κ.Κακλαμάνης χαμογέλασε πονηρά αφού με την απάντηση του ο κ.Χουλιαράκης έδειξε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή τη διετία 2007-2009 αναγκάστηκε να πληρώσει τόκους και δάνεια που είχαν σύναψη παλαιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου