Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Νέα «βόμβα» από Μπαλαούρα! «Ο Βαρουφάκης λέει αλήθεια ότι πιέζαμε με Grexit»

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Βαρουφάκη, ότι κατά την περίοδο της… περήφανης διαπραγμάτευσης πιέζαμε με Grexit, που στη συνέχεια βέβαια πήρε πίσω ο πρώην ΥΠΟΙΚ έρχεται σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας να πάρει το μέρος του Βαρουφάκη και να πει πως «λέει την αλήθεια», παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Δραγασάκης μέσω twitter διέψευδε τον Βαρουφάκη.

«Ο Βαρουφάκης λέει την αλήθεια» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Mάκης Μπαλαούρας σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τους οποίες ο πρώην ΥΠΟΙΚ και ο κ. Τσίπρας είχαν συμφωνήσει να απειλούν με Grexit τους Ευρωπαίους.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Μπαλαούρας επεσήμανε: «Το περίφημο πρώτο  εξάμηνο διαπραγματευόμαστε σκληρά. Δεν νομίζω ότι βάζαμε το ζήτημα του Grexit τόσο ρητώς, αλλά έμπαινε εκ των πραγμάτων. Δεν τα καταφέραμε στην διαπραγμάτευση. Αλλά όλοι πιστεύανε ότι μία απειλή Grexit θα δημιουργούσε μείζον πρόβλημα όχι στην ευρωζώνη αλλά και διεθνώς. Αυτό δεν μας κάθισε. Ο Ντράγκι έκανε την περίφημη πιστωτική επέκταση. Αυτό δεν το είχε υλοποιήσει μέχρι που ήρθαμε στην κυβέρνηση και το υλοποίησε μόλις εκλεχτήκαμε και τύπωνε λεφτά και τα έδινε σε κράτη που θα κινδυνεύανε».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δυστυχώς είχαμε μπει με πολύ κακούς όρους επί Σημίτη και το πληρώσαμε στην πορεία αυτό. Κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό. Πέρα των 5,8 θεωρώ ότι θα είναι πάνω από 3.5 δις στην πραγματική οικονομία».
Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι «υπήρχε συμφωνία με τον Τσίπρα κεκλεισμένων των θυρών ότι θα απειλούμε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ», ενώ «κάρφωσε» τον Γιάννη Δραγασάκη, λέγοντας ότι τον πρόδωσε.
Τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη διέψευσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που τοποθετείται για όσα είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ. «Η συνάντηση με Ντράγκι στην οποία αναφέρεται, δεν υπήρξε ποτέ», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter αρχικά ο Γ. Δραγασάκης και συνέχισε: «Ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει τις μυθοπλασίες, επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία (του)». «Μόνες συναντήσεις με Ντράγκι στις 5/5 (Φρανκφούρτη) & 27/6 (Βρυξέλλες). Και οι 2 έγιναν με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ανέφερε με νέο tweet ο κ. Δραγασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου