Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Στο συνέδριο της Δράσης Μητσοτάκης-Θεοδωράκης


    

Στο συνέδριο της Δράσης παρέστησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ομιλία Μητσοτάκη
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο της Δράσης.

«Δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι χρειάζεται «μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα τολμήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επ´ αυτού ότι η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα είναι ο κεντρικός εκφραστής «αυτής της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που σήμερα γεννιέται στη χώρα» ενώ σημείωσε πως αντιλαμβάνεται και την καχυποψία για το κόμμα του.

«Πρέπει και εμείς να αποδεικνύουμε πως είμαστε διατεθειμένοι να αλλάζουμε. Η ΝΔ αλλάζει γρήγορα. Μπορεί να ηγηθεί τολμηρών μεταρρυθμιστικών και ασυμβίβαστων δυνάμεων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι η διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά αλλά ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και το λαϊκισμό.

«Παρά τις όποιες διαφωνίες και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πάμε μαζί», συνέχισε χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως τη χειρότερη της μεταπολίτευσης.

«Η ιδεολογική χρεοκοπία της αριστεράς, που δοκιμάστηκε στο καμίνι της άσκησης διακυβέρνησης, μας προσφέρει μια ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», συνέχισε και τόνισε πως ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας ζητά μεταρρυθμίσεις ενώ έκανε λόγο για «ένα λαό απογοητευμένο από την ύφεση, την ανεργία και τη φτωχοποίηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε οτι «οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και η μνημειώδης αποτυχία της επιβεβαίωσαν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο για να βγει η χώρα από την κρίση» και παράλληλα άσκησε κριτική και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, αλλά συντεχνιακό κόστος. Και αντίθετα υπάρχει πολιτικό όφελος εάν κάποιος τολμήσει να εφαρμόσει με συνέπεια μεγάλες μεταρρυθμίσεις», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για μια πιο επιθετική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, για αξιολόγηση, για μείωση των φόρων, για ενίσχυση του ανταγωνισμού και για ένα ισχυρό κράτος που δεν θα παρεμβαίνει στην αγορά και θα έχει ρυθμιστικό ρόλο.

Για όλα αυτά, είπε, οτι υπάρχει πια ευρύτερη πολιτική συμφωνία ενώ εκτίμησε ότι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν.

«Ο ‘κόφτης’ είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα και ο λόγος που όλοι πιστεύουν οτι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει τέταρτο πρόγραμμα το οποίο, είπε, δεν θα το εφαρμόσει.

Ο χαιρετισμός Θεοδωράκη
«Σήμερα που η χώρα βουλιάζει στα αδιέξοδα είναι η ώρα για ένα new deal, για μια νέα αρχή. Ένα new deal με τις ζωντανές δυνάμεις που αγωνιούν για τη χώρα και όχι για τη δική τους καριέρα. Ένα new deal με συγκεκριμένα και χειροπιαστά μέτρα που μας αλλάζουν σελίδα», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης στο χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Δράσης.

Πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη «να βγάλουμε έξω τους λαϊκιστές, τους οπισθοδρομικούς, τους πλιατσικολόγους και να συνεργασθούμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αλλαγών, με μια ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων, μπροστά».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το new deal που προτείνει θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους εταίρους γιατί η Ευρώπη δεν έχει πάντα και σε όλα δίκιο. Και στο εσωτερικό προϋποθέτει μια συμφωνία πολιτικών και επιχειρηματιών, και μια συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων, και μια συμφωνία γενεών, όπως αυτή που θα μπορούσε να είχε γίνει με αφορμή το ασφαλιστικό και δεν έγινε.
«Δύο είναι οι απόλυτες προτεραιότητες: αύξηση των θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων», είπε και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι πρωτοστατεί στον διάλογο στο Κέντρο.

«Θα είμαστε λοιπόν μαζί σ' όλα αυτά τα σημαντικά που μας ενώνουν, θα είμαστε παρόντες σ' ένα συνεχή διάλογο, για να συζητάμε και τα λίγα που μας χωρίζουν. Aλλά η πεποίθησή μας είναι κοινή: η χώρα αυτή δεν έχει άλλο χρόνο. Τα παιδιά φεύγουν, οι επιχειρήσεις φεύγουν και θα πρέπει άμεσα οι δυνάμεις της λογικής, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, να δώσουν όλες μαζί μια πειστική αντιπρόταση στον κουρασμένο ελληνικό λαό», επεσήμανε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, 15:48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου