Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Αιχμές Πεταλωτή για Σακοράφα: Στο ΠΑΣΟΚ φάνταζε ως «φιλοξενούμενη» δεν της ζητήσαμε όμως ποτέ την έδρα τηςΘέση παίρνει μέσω τςη σελίδας του στο facebook ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος και πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτήςη για τον σάλο που έχει ξεσπάσει από χθες με την ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτίνα Σοφία Σακοράφα.

Όπως τονίζει ο ίδιος «η Σακοράφα δεν παραιτήθηκε το 2010 απο τη βουλευτική έδρα και δεν της ζητήθηκε καν , δεν έγινε καμία ανακοίνωση εις βάρος της απο τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ , τότε που παίρναμε μόνοι μας το βάρος όλο, αφού αυτό δεν έγινε ακόμη και για όσους καταψήφιζαν όταν ήδη είχαν κάνει τις κολλεγιές τους με τα κόμματα που τους ενέτασσαν κατόπιν στις ελκυστικές «φιλολαϊκές » σκέπες τους . Δεν βγήκαν τα μέλη της τότε κοινοβουλευτικής ομάδας να κλαψουρίζουν , ούτε να στιγματίζουν τους διαφωνούντες , παρά το γεγονός οτι είχαν απέναντί τους όλα τα κόμματα , τα ΜΜΕ, την ξαφνιασμένη κοινωνία» .
Αναλυτικά η ανάρτησή του:


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Η ιστορία επαναλαμβάνεται . Και βγαίνουν συμπεράσματα . Ισως το κυριότερο , οτι υπάρχουν πολλές αλήθειες. Πολλών ειδών αλήθειες ακριβέστερα , που αποκαλύπτονται με την πάροδο του χρόνου . Εκεί που κρινόμαστε τελικά όλοι . Εκεί που αποκαλυπτόμαστε οταν μεσολαβήσουν γεγονότα πολλές φορές απρόσμενα , όταν σταματάνε να λειτουργούνε οι εύκολες εντυπώσεις , οι απλοϊκές αναγνώσεις . Εκεί που ανακαλύπτουμε οτι δεν έχει τελειώσει το έργο .
Περίπτωση Σοφίας Σακοράφα λοιπόν .
Συνυπήρξαμε ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ . Απλώς . Αντιπολίτευσης στην αρχή, αλλά και μέχρι την ψήφιση του μνημονίου και κυβερνητικοί. Επιμελής, τακτική και τελείως απρόσιτη , με εικόνα «αριστερών» καταβολών σε ενα κόμμα στο οποίο φάνταζε μάλλον ως «φιλοξενούμενη», το οποίο όμως επέλεξε για να εκλέγεται . Ως ακτιβίστρια μαλιστα με τα πλοία προς τη Γάζα , δημιουργούσε αμηχανία αφού οι παράγοντες στο θέμα αυτό ήταν εν πολλοίς άδηλοι.
Ήταν στην πρώτη φουρνιά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισαν το μνημόνιο και διεγράφησαν . Για την Σακοράφα, το πρωθυπουργικό επιτελείο το ανέμενε. Δεν την εντάσσαμε βεβαίως στις περιπτώσεις που θα καταψήφιζαν λόγω μη υπουργοποίησής τους . Γιατί υπήρχαν και τέτοιες . Πριν την ψηφοφορία, μου ζητησε ο Παπανδρέου να την καλέσω στο πρωθυπουργικό γραφειο του στη Βουλή για να συζητήσει μαζί της σχετικά . Χρειάστηκε μόλις ενα πεντάλεπτο συνάντησής τους για να βεβαιωθεί οτι ερχόταν η πρώτη «απώλεια» απο την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα . Αν και διαφωνώ , θεωρώ οτι η άρνησή της ήταν περισσότερο ιδεολογική και σίγουρα πολύ περισσότερο ανιδιοτελής και πολιτική απο τις «κεραμίδες » που ερχόταν αργότερα απο βουλευτές πλήρως ενσωματωμένους στο σύστημα επί χρόνια και οι οποίοι ανακάλυπταν «συνειδησιακά» προβλήματα για να μην ψηφίσουν . Κάποιοι έγιναν σφόδρα «αντιμνημονιακοί » μέχρι να ξαναγίνουν ρεαλιστές και να ομνύονται σήμερα στα μνημόνια μέσα απο τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ , της ΝΔ , αλλα και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (περίπτωση ΔΗΜΑΡ ) και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Η Σακοράφα δεν παραιτήθηκε το 2010 απο τη βουλευτική έδρα και δεν της ζητήθηκε καν , δεν έγινε καμία ανακοίνωση εις βάρος της απο τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ , τότε που παίρναμε μόνοι μας το βάρος όλο, αφού αυτό δεν έγινε ακόμη και για όσους καταψήφιζαν όταν ήδη είχαν κάνει τις κολλεγιές τους με τα κόμματα που τους ενέτασσαν κατόπιν στις ελκυστικές «φιλολαϊκές » σκέπες τους . Δεν βγήκαν τα μέλη της τότε κοινοβουλευτικής ομάδας να κλαψουρίζουν , ούτε να στιγματίζουν τους διαφωνούντες , παρά το γεγονός οτι είχαν απέναντί τους όλα τα κόμματα , τα ΜΜΕ, την ξαφνιασμένη κοινωνία .
Κι αυτή είναι η διαφορά μας με τη σημερινή στοχοποίηση που κανει ο ΣΥΡΙΖΑ – που θυμήθηκε τώρα που η ευρωβουλευτής του τον ψέγει δημοσίως – οτι ουδέποτε πλήρωσε τις κομματικές της εισφορές …


Έμεινε μεγάλο χρονικό διάστημα ως ανεξάρτητη , μέχρι που εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέχθηκε βουλευτής του . Οταν ο Σαμαράς χρησιμοποίησε τον θεωρητικά δημοκρατικό μεν τρόπο εκλογής με σταυρό και των ευρωβουλευτών , οχι για να δώσει μεγαλύτερη νομιμοποίηση στους εκπροσώπους μας στην ευρωβουλή αλλά για να περισώσει μέσα απο τον προσωπικό αγώνα των υποψηφίων τα πενιχρά ποσοστά των συγκυβερνούτων κομμάτων γνωρίζοντας οτι το κρεσέντο λαϊκισμού, αντιμνημονιασμού και αναθέματος του πολιτικού συστήματος θα στείλει στην ευρωβουλή την χειρότερη – με εξαιρέσεις βεβαίως – εθνική μας ομάδα απο παντός ειδους δημοφιλή αλλα ακατάλληλα για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι πρόσωπα , τοτε και ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το ίδιο χαρτί.
Εστειλε τον «πιασάρικο» πάλαι ποτε αγωνιστή και φλογερό αντιμνημονιακό Γλέζο με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους για να παραιτηθεί σε λίγο λόγω αδυναμίας , αντάμα με τον γνωστό τηλεοπτικό μαχητή Κατρούγκαλο και αστέρες άλλων κομμάτων και την ταλαιπωρημένη και συμπαθή Κούνεβα . Σε αυτήν την θέση λοιπόν η Σακοράφα εκλέχθηκε, δεν ορίστηκε . Εκλέχτηκε μιλώντας εκ μέρους του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ . Αρα υπαρχει κατα την άποψη μου ένα θέμα όταν με τόση μεγάλη ευκολία της ζητείται πίσω η έδρα .
Εκείνο βέβαια που υπάρχει ως ένα γενικότερο ζήτημα που αφορά και την Σακοράφα αλλά και όλους τους αποστασιοποιηθέντες απο τα κόμματά τους ειδικά οταν αυτά γίνονται δυσάρεστα για την κοινωνία και φθίνουν, που λίγο αργά ανακαλύπτουν δήθεν τις αγεφύρωτες διαφορές με αυτά , είναι οτι πάνω απο την ιδιότητα του πολιτικού βάζουν αυτή του επαγγελματία. Και δεν παραιτούνται με τίποτα . Στο κάτω κάτω, όντως είναι μεγάλη ανασφάλεια αν δεν είχες κάνει ποτέ στη ζωή σου κανονικό επάγγελμα και ενεργείς με μοναδικό γνώμονα την επαγγελματική κάλυψη των επόμενων … σεζόν . Δίνοντας δικαίωμα σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία να ταυτίζει την πολιτική με τον αρριβισμό και την καριέρα πάση θυσία … Ενώ αντίθετα , αρκετοί ειναι αυτοί που δεν βολεύονται και ακολουθούν το κριτήριο της πολιτικής τους άποψης και μονον . Και παίρνει η μπόρα τον θεσμό κι όχι τα πρόσωπα .
Ούτε αισχρές προγραφές λοιπόν προσώπων όταν διαφωνούν πολιτικά , ούτε όμως και επάγγελμα πολιτική απο αυτούς , πάση θυσία …Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου