Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Σύσκεψη εργασίας με το Προεδρείο του ΕΚΕΔΑ

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Την Παρασκευή 13 Μαΐου μέλη του Τομέα Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Αξιοποίησης Εθνικών Πόρων και του Εργαστηρίου Επιμόρφωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είχαν μακρά σύσκεψη εργασίας με το Προεδρείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ). Η σύσκεψη ήταν επακόλουθο της επίσκεψης του Προέδρου του Κινήματος Γιώργου Α. Παπανδρέου, μόλις μια εβδομάδα πριν.
Συζητήθηκαν σε βάθος οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία το Θριάσιου Πεδίου, τα προβλήματα της ναυπηγικής, αμυντικής και μεταλλουργικής βιομηχανίας και πιθανές λύσεις. Εξετάστηκαν επίσης θέματα κοινών δράσεων για πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις που στοχεύουν στην πληροφόρηση των πολιτών του Θριάσιου σε θέματα που τους απασχολούν και θέλουν να εκφραστούν.
Ο στόχος αυτής και άλλων παρόμοιων άμεσων επαφών είναι να αφουγκραστεί το ΚΙΝΗΜΑ την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους εργοδότες, την αυτοδιοίκηση, τα κινήματα πολιτών και άλλες συλλογικές οντότητες.
Κάνουμε έτσι πράξη την ισχυρή μας πεποίθηση ότι οι λύσεις δεν προκύπτουν από συμφωνίες κορυφής και από μηχανής θεούς, αλλά από συνεχή επαφή με την Κοινωνία και σκληρή δουλειά. Είναι η ώρα να ακούσουμε τους ανθρώπους της δουλειάς και τις παραγωγικές τάξεις και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους και τις ιδέες τους μετατρέποντάς τις σε συντονισμένες και εφαρμόσιμες λύσεις και πολιτικές στα πλαίσια ενός ευρύτερου Ελληνικού Σχεδίου για την άμεση είσοδο της Χώρας στον ενάρετο κύκλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, βασισμένης όχι σε δανεικά αλλά σε παραγωγή Εθνικού Πλούτου.
Η δεύτερη αυτή συνάντηση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής δείχνει την απόφαση και την επιμονή του Κινήματός μας για την ενδυνάμωση της ουσιαστικής παρουσίας του όπως γίνεται ήδη και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και της παρέμβασής του με τα στελέχη του στα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου