Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Γ. Πεταλωτής: Ψευδεπίγραφο το ασφαλιστικό της κυβέρνησης

Από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Πεταλωτή, έγινε η ακόλουθη δήλωση
Η απαραίτητη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχει καμία σχέση με το χθεσινό αλλοπρόσαλλο και ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο.
Η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια κοινοβουλευτική συζήτηση που αν δεν είχε τόσο μεγάλες συνέπειες στη ζωή των πολιτών και της χώρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ευτράπελη εκτός από ολίγιστη, ψήφισε νέα σκληρά και δυστυχώς ατελέσφορα μέτρα.
Η απαραίτητη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μέρος της οποίας ολοκλήρωσε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, δεν έχει καμία σχέση με το χθεσινό αλλοπρόσαλλο και ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο. Αυτοί που πλήττονται καταλυτικά πλέον είναι οι νέοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι που παράγουν. Αυτοί εξοντώνονται. Και γι’αυτό ακριβώς δεν θα στηριχθεί ούτε θα καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, παρά την πρωτοφανή σκληρότητα των ρυθμίσεων. Η αναγκαία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού προϋποθέτει σταθερότητα, παραγωγή, ανθρώπους στη δουλειά. Που δεν ποινικοποιεί την εργασία.
Στον φαύλο κύκλο της κρίσης και των απανωτών ακόμη και προληπτικών μνημονίων απαντάς με αποφασιστικότητα, μεταρρυθμίσεις και Σχέδιο. Οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις έγιναν το 2011 και έκτοτε αθροίζονται μόνο βάρη χωρίς τελικό όφελος.
Κυβέρνηση χωρίς ειρμό και αντιπολίτευση χωρίς καμία πρόταση, παρουσίασαν και χθες στον ελληνικό λαό αντί για συζήτηση ουσίας σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, διαγωνισμό φθηνής ατάκας και διαστρέβλωσης.
Επιτέλους, πόσο ακόμη θα αναπαράγεται η αδυναμία να δοθεί απάντηση στην αγωνία του πολίτη για την έξοδο από την χρόνια πια κρίση, όταν κάθε πράξη του πολιτικού συστήματος τον πείθει για το αντίθετο.
Άλλοθι δεν υπάρχει πλέον για κανέναν και οι φθηνές διαστρεβλώσεις ούτε πείθουν, ούτε σώζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου