Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Παπακωνσταντίνου: «Το ᾿᾿λεφτά υπάρχουν᾿᾿ δεν χρεοκόπησε τη χώρα»

Για την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου ρωτήθηκε στην συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ, στον Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου «καταρρίπτοντας» τους… μύθους το «λεφτά υπάρχουν δεν χρεοκόπησε τη χώρα». Εξάλλου, στο βιβλίο του «Game Over- Η αλήθεια για την κρίση» αφιερώνει ένα απόσπασμα ο κ. Παπακωνσταντίνου για την εν λόγω φράση.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτό που καλλιεργήθηκε συστηματικά και δεν καταφέραμε ποτέ να ξεπεράσουμε ήταν ότι είχαμε κερδίσει τις εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις, χωρίς να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση της οικονομίας ή ακόμα χειρότερα γνωρίζοντας αλλά εξαπατώντας τους πολίτες. Η αίσθηση αυτή συμπυκνώθηκε στην έκφραση… λεφτά υπάρχουν, που είχε χρησιμοποιήσει ο Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο, σε μια προσπάθεια να τονίσει τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και την τεράστια φοροδιαφυγή.
Όταν αρχίσαμε αργότερα να περικόπτουμε μισθούς και συντάξεις και να αυξάνουμε τους φόρους, η φράση- αποκομμένη από τα συμφραζόμενα και τις επεξηγήσεις που της έδιναν νόημα- αποτέλεσε αντικείμενο συστηματικής εκμετάλλευσης και έγινε το σύνθημα της αντιπολίτευσης και πολλών ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι εξαπατήσαμε τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου