Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον Πούτιν και τον Πατριάρχη Μόσχας

Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον Πούτιν και τον Πατριάρχη Μόσχας
"Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να "δεχτεί με αγάπη" τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εάν αυτός επιθυμεί να έρθει" - δήλωσε σε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο TASS o Ιερομόναχος Γαβριήλ - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κανονικής Αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου στην Ιερά Κοινότητα και μέλος της ειδικής Επιτροπής για την προετοιμασία της χιλιετής παρουσίας των Ρώσων Μοναχών στο Άγιον Όρος.
"Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση για την προετοιμασία του προγράμματος των εορτασμών η Ιερά Κοινότητα εξέφρασε την επιθυμία να έχει ενεργό ρόλο, διότι οι εορτασμοί αυτοί έχουν πνευματικά οφέλη για την Ρωσία και το Άγιον Όρος" ανέφερε ο Ιερομόναχος Γαβριήλ.
Επίσης τόνισε ότι "το Οικουμενικό Πατριαρχείο κοινοποιήσε την επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας στην Ιερά Κοινότητα, με την οποία προτίθεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος ιδιωτικά για προσκύνημα" (πιθανή ημερομηνία ακούγεται η 27η Μαϊου).
Ο π. Γαβριήλ Εσφιγμενίτης υπογράμμισε ότι "η Ιερά Κοινότητα διορίζει δύο Μέλη, τα οποία θα συνοδευούν τον Πατριάρχη Μόσχας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος."
Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο Περιβόλι της Παναγίας, δεν θα παρευρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος θα αποστείλει Εκπρόσωπο.
"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχης Μόσχας στη Γενεύη, τον ενημέρωσε πως λόγω του φόρτου εργασίας για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου τον Ιούνιο στην Κρήτη, δεν θα μπορέσει να έχει φυσική παρουσία στο Άγιον Όρος" επεσήμανε ο Ιερομόναχος Γαβριήλ.

Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου