Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 
Χωρίς ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. η επίσημη έναρξη της έκθεση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 23 Ιουνίου από τον γενικό γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής κ. Παύλο Σούρλα και «όχι όπως έχει γραφτεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο άλλωστε δεν ήταν ούτε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά με την έκθεση αυτή».
Ανοιχτό το θέμα της Ολομέλειας 
Το άλλο θέμα, που υπάρχει ακόμα «ανοικτό» όπως είπε ο κ. Νίκος Βούτσης είναι ότι «η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την έκθεση αυτή έχει ζητήσει με επιστολή της να πραγματοποιηθεί και μια ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια αφιερωμένη στον πολιτικό Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό όμως- σημείωσε- είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σε κάθε περίπτωση δεν συνδέεται με την έκθεση καθ΄ευατή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, η Βουλή των Ελλήνων έχει και στο παρελθόν το 1998 οργανώσει στην Ολομέλεια ανάλογες ειδικές συνεδριάσεις τόσο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο και για τον Ανδρέα Παπανδρέου υπό το χαρακτήρα πολιτικού μνημοσύνου».
   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου