Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

Από τον Τομέα Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε, μετά από πολλές περιπέτειες, την τροποποιημένη Τεχνική Μελέτη των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Σκουριών, Χαλκιδικής. Η έγκριση αυτή κρατάει την επένδυση ζωντανή, μετά την προειδοποίηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την επένδυση αν δεν προχωρούσε το θέμα.


Μέχρι στιγμής, οι κακοί χειρισμοί, οι άστοχες δηλώσεις και η όξυνση του κλίματος εκ μέρους του Υπουργείου, έδειξαν την απειρία και την ιδεοληψία ορισμένων στελεχών της Κυβέρνησης και έπληξαν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας στο διεθνές επενδυτικό κοινό.  Ελπίζουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι χωρίς ιδιωτικές και ξένες επενδύσεις, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο.


Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει όλες τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της Εθνικής Οικονομίας και σέβονται απόλυτα το περιβάλλον. 


Επαναλάβουμε ότι, λόγω της περιβαλλοντικής πολυπλοκότητας της συγκεκριμένης επένδυσης, χρειάζεται στενή παρακολούθηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για να διασφαλιστούν οι συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Ενδεχόμενη αστοχία του έργου όχι μόνο θα προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος αλλά και θα καταδικάσει κάθε μελλοντική επενδυτική προσπάθεια στον ανάλογο τομέα.


Η χώρα μας διαθέτει άφθονους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους για να φιλοξενήσει μεγάλες επενδύσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη. Αυτό προϋποθέτει ξεκάθαρους κανόνες που θα προφυλάσσουν το περιβάλλον, το δημόσιο συμφέρον και την σταθερότητα του επενδυτικού τοπίου σε βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου