Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ- Πιθανή η επανεκλογή Καραμίχα-ο ρόλος του Θ. Κουτσουπιά

        
epi-karamixas-koutsoupiasΣτην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση της χώρας (σ.σ. οι εκλογές γίνονται την Κυριακή) , που μόλις πριν από λίγους μήνες μπήκε στο επίκεντρο αποκαλύψεων με πηχυαίους τίτλους σε εφημερίδες κλπ ως προς την διαχείριση των οικονομικών της.
Υπό αυτό το κλίμα, φαίνεται πάντως πως ήδη έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και οι συσχετισμοί για  την πιθανή ανανέωση της θητείας του Λάκωνα συνεταιριστή Τζανέτου Καραμίχα , στο πλευρό του οποίου έχει ταχθεί ανεπιφύλακτα από την αρχή και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς.
Οι πληροφορίας που υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες ότι ο κ. Καραμίχας πιθανώς να αποσυρθεί και να αναδειχτεί πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ο Θ. Κουτσουπιας δεν επιβεβαιώνονται, αλλά δεν αποκλείεται το σενάριο να διαδεχτεί ο δεύτερος τον πρώτο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια  της θητείας του.
Αλλά δημοσιεύματα όμως φέρουν την αναμέτρηση να γίνεται στα «ίσια» με τον κ. Καραμίχα να βρίσκει απέναντι του αύριο μια » φρέσκια 11άδα συνεταιριστών που αλλάζει τα δεδομένα.»
Συγκεκριμένα η σημερινή η Agrenda σε ρεπορτάζ του Γιάννη Πανάγου, κάνει λόγο για «ντέρμπι» στις εκλογές της κορυφαίας αγροτοσυνεταιριστικής οργάνωσης:


«Αντίπαλη δύναμη η 11άδα γνωστών στελεχών του συνεταιριτικού χώρου με βασικό γνώρισμα της συμμετοχή τους σε πετυχημένες ΕΑΣ.Αντίπαλη δύναμη η 11άδα γνωστών στελεχών του συνεταιριτικού χώρου με βασικό γνώρισμα της συμμετοχή τους σε πετυχημένες ΕΑΣ.



Οι πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι εκτός από µια πρωτοβουλία πετυχηµένων συνεταιριστών που δείχνει να έχει συγκροτηθεί το τελευταίο διάστηµα και να κινείται στην αντίπερα όχθη του «ρεύµατος» Καραµίχα, πολύ δραστήρια κινείται και µια σειρά από στελέχη πρώτης γραµµής τα οποία παρέµειναν για χρόνια στη σκιά του Λάκωνα και τώρα δείχνουν να σηκώνουν ανάστηµα και να διεκδικούν δική τους οµάδα και σαφή ηγετικό ρόλο στα συνεταιριστικά πράγµατα.



Σύµφωνα µε καλά διασταυρωµένες πηγές της Agrenda, στο αντίπαλον δέος βρίσκεται µια ενδεκάδα προβεβληµένων στελεχών του συνεταιριστικού χώρου, κύριο γνώρισµα των οποίων είναι η συµµετοχή τους σε µεγάλες και πετυχηµένες συνεταιριστικές µονάδες, όπως για παράδειγµα ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισµός «Πίνδος» στην Ήπειρο, ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισµός Καλαβρύτων στην Πελοπόννησο κ.α.



Εξίσου ανησυχητική βέβαια για τον σηµερινό πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι και η κινητικότητα που αναπτύσσεται στους κόλπους της ίδιας του της οµάδας µε περισσότερο δραστήρια την περίπτωση του Θωµά Κουτσουπιά, προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου, ο οποίος , αν οι συνθήκες το επέτρεπαν, δεν θα είχε πλέον αντίρρηση να «ξεφύγει» από τη σκέπη του Καραµίχα και να παίξει ανοιχτά για τη θέση του προέδρου κατά τη διαδικασία συγκρότησης του νέου 21µελούς ∆.Σ. σε Σώµα.



Μια δεύτερη ανησυχία για τον Καραµίχα ακούει στο όνοµα του Γιώργου Ανέστη, προέδρου της ΕΑΣ (ΑΣ) Λιβαδειάς, Γραµµατέα Αγροτικού της Νέας ∆ηµοκρατίας και υποψήφιου ευρωβουλευτή στις τελευταίες εκλογές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου