Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Παραίτηση Π. Μπεσίνη από τον Ε.Σ. Αγρινίου- ποιους λόγους επικαλείται

        
koi-panemporiki-epimelitirio4
Με δήλωση του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης υποβάλει την παραίτηση του από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο κ. Μπεσίνης:
«Υποβάλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου – για λόγους που σας είναι ήδη γνωστοί – και σας καλώ σε άμεση σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου για να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που αφορούν την εκλογή νέου Προέδρου.»
Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ agriniopress.gr ο κ. Μπεσίνης επικαλείται «ηθικούς και ουσιαστικούς λόγους» για την παραίτησή του, η οποία έχει σχέση με την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, που αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχομένη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση αυτή, κατά τον κ. Μπεσίνη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση και αντίφαση με την απόφαση του ανωτάτου οργάνου του Συλλόγου , που είναι η Γενική Συνέλευση και που προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο την τελευταία  Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μπεσίνης κατέθεσε την δική του πρόταση για το θέμα της τελευταίας Κυριακής του χρόνου, ζητώντας να διενεργηθεί  ένα είδους «δημοψήφισμα»  μεταξύ των εμπόρων του Αγρινίου στα καταστήματά τους και να υλοποιηθεί η απόφαση της πλειοψηφίας. Αυτή η πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή, γεγονός που οδήγησε τον κ. Μπεσίνη στην παραίτηση από την ηγεσία του ιστορικού Συλλόγου.  
Ο κ. Μπεσίνης φέρεται αποφασισμένος να εμμείνει στην παραίτησή του, όποτε το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. καλείται τις επόμενες μέρες να συνεδριάσει για να προχωρήσει σε διαδικασίες αλλαγής προέδρου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως μέσα στον καταιγισμό των τροπολογιών που ψηφίστηκαν τις τελευταίες μέρες από την Βουλή πέρασε και η απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου που νομιμοποιεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή, αυξάνοντας τις Κυριακές αυτές από επτά σε οκτώ κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου