Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Παναιτωλικός: Τι θέλει, που στοχεύει τον Γενάρη

        
sup-panai-plat1
Ξεκινά επίσημα στις 2 Ιανουαρίου η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα. Ο Παναιτωλικός δεν θα μείνει αδιάφορος και αμέτοχος σ΄ αυτή.  Ήδη οι κινήσεις έχουν γίνει. Να σημειωθεί βέβαια ότι για τον Παναιτωλικό , αλλά και για κάθε άλλη ομάδα με προγραμματισμό και στόχους  η κάθε μεταγραφική περίοδος είναι μια ευκαιρία να δείξει και να αναδείξει την δουλειά που κάνει στο κομμάτι αυτό των μεταγραφών το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου.
Οι προσθήκες που θα γίνουν άμεσα θα είναι περιορισμένες και όσο το δυνατόν  προσεγμένες, θέλοντας να μειώσουν αισθητά μια πιθανή αστοχία.  Ήδη στον Παναιτωλικό έχοντας παίξει σχεδόν το μισό πρωτάθλημα και γνωρίζοντας την αξία της ομάδας τους , αλλά και την δυναμική του πρωταθλήματος , έχουν αποφασίσει τι ακριβώς ψάχνουν.
 Η ομάδα του Αγρινίου με την διαμορφωμένη κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα στρέφει το βλέμμα της μπροστά και όχι πίσω. Η παραμονή στην Σουπερ Λίγκα  μοιάζει με ένα κερδισμένο στοίχημα και ταυτόχρονα το ανέβασμα του πήχη των επιδιώξεων του είναι αυτονόητο.  Παρότι επίσημα δεν αναφέρεται, μια θέση στην πρώτη 5αδα του πρωταθλήματος είναι η επόμενη σκέψη των κυανοκίτρινων. Αν δεν επιτευχτεί, όμως, δεν σημαίνει αυτόματα και αποτυχία.
Το τι θα γίνει με τις μεταγραφές του Παναιτωλικού έχει άμεση σχέση και με το θέμα Μαρτίνες που εδώ και μερικές μέρες είναι στην επικαιρότητα. Η ποιότητα που βγάζει σε κάθε ματς ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής μονό απαρατήρητη δεν έχει περάσει από αρκετές ομάδες. Ο Παναιτωλικός έχοντας κάνει την κίνηση ματ ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2016 και έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε προσφορά. Είναι αλήθεια πως δεν θα ήθελε να χάσει ένα τέτοιο παίκτη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
 Ο παίκτης δεν καίγεται και ιδιαίτερα να φύγει τώρα από το Αγρίνιο. Είναι συνειδητοποιημένος, αφού  γνωρίζει το περιβάλλον και τη δυναμική της ομάδας.  Μόνο αν τα οικονομικά  ανταλλάγματα είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί θα έπαιρνε το ρίσκο της αποχώρησης. Οι διερευνητικές επαφές που έχουν γίνει από ομάδες της Ελλάδας  (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) μέχρι τώρα δεν έχουν επισημοποιηθεί. Θα διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι αν φύγει τώρα θα το κάνει μόνο για ομάδα του εξωτερικού. Εκτιμούμαι ότι οι πιθανότητες παραμονής του είναι μεγαλύτερες.
Με  δεδομένο ότι ο Μαρτίνες θα παραμείνει, οι προσθήκες του Παναιτωλικού θα είναι μέχρι τρεις και θα αφορούν το μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας. Τα μόλις 11 γκολ παθητικό που έχει δεχτεί ο Παναιτωλικός  μέχρι τώρα και τον καθιστούν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με αυτή του πρωταθλητή Ολυμπιακού δεν συνιστούν λόγο ενίσχυσης στα μετόπισθεν. Οι όποιες απουσίες που προκύπτουν  κάθε φορά αναπληρώνονται  με επιτυχία. Στον Παναιτωλικό περιμένουν εσωτερική ενίσχυση από τις επιστροφές των τραυματιών Βιγιαφάνες, Μορένο, Θεοδωρίδη που σταδιακά θα επιστρέψουν στην ομάδα. Δεν θα γίνει μεταγραφή Έλληνα παίκτη.  Επίσης δεν αποκλείεται  να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν τον χρόνο συμμετοχής που θέλουν με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αντικατασταθούν. Πιθανότατα να αποκτηθεί ο 20χρονος αμυντικός μέσος Κβάμε Μπονσού που δοκιμάστηκε στις αρχές του μήνα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Οι εντυπώσεις που άφησε ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής ήταν πολύ καλές και μάλλον ο Παναιτωλικός θα επανέλθει.   
Αυτός σε γενικές γραμμές είναι ο σχεδιασμός που έχουν στον Παναιτωλικό για την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Φυσικά επειδή όλα είναι σχετικά πιθανώς σε κάτι να υπάρξει διαφοροποίηση.  Το μόνο που δεν θα αλλάξει είναι ο στόχος μιας καλύτερης ομάδας περισσότερο ελκυστικής και αποτελεσματικής.
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου