Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοχρονιά «κληρώνει» για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νομαρχιακή της Αιτωλ/νίας

        
po-syriza-proeklogiki-agrinio9Δεκάδες  και συγκεκριμένα 36 με την τελευταία να κατατίθεται τα μεσάνυχτα , είναι τελικά οι προτάσεις που έγιναν για  υποψηφίους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Κάποιες από αυτές είναι αλήθεια ότι προκαλούν… θυμηδία σε μέλη του κόμματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στα ονόματα αυτά υπάρχουν και πολλά μέλη της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Τραπεζιώτης που προχθες πάντως, κατα τη διάρκεια της συνελευσης της Δ.Ο. Αγρινίου του κόμματος,  δήλωσε πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.
Oι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν 36 άτομα, τη στιγμή που οι κενές θέσεις είναι ελάχιστες αφού από τους εννέα συνολικά υποψηφίους θα πρέπει να αφαιρεθούν οι νυν βουλευτές (Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου) αλλά και πιθανότατα ένας υποψήφιος που θα προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσα στα ονόματα που έχουν προταθεί, είναι και μερικά που προέρχονται από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», όπως του πρώην υπουργού Χρ. Κοκκινοβασίλη, του κ. Άρη Λιαροκάπη,  του κ. Βασίλη Αντωνόπουλου, της πρώην αντιδημάρχου Κ. Κατσαρή, του πρ. Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Τορουνίδη κλπ. Παράλληλα υπάρχουν εκτός του κ. Τραπεζιώτη και αρκετές προτάσεις ατόμων που προέρχονται  από το δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο.
Πέραν αυτών  που είναι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους Τοπικές Οργανώσεις, υπάρχουν και αυτές που κατατέθηκαν απευθείας στο κόμμα κεντρικά. Η κρίσιμη συνεδρίαση της Ν.Ε του κόμματος θα γίνει τελικά την πρωτοχρονιά το βράδυ (όπου υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει και εκεί τελική απόφαση λόγω του πλήθους των ενδιαφερομένων)  και με βάση τα όσα προβλέπονται, το όργανο έχει το δικαίωμα να προκρίνει μέχρι τον διπλάσιο αριθμό των υποψηφίων, μεταξύ αυτών που έχουν προταθεί.
Η 31μελής Οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να στείλει στα κεντρικά του κόμματος μέχρι 18 υποψηφιότητες, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και οι δύο βουλευτές.
Στη συνέχεια οι προτάσεις της Ν.Ε εξετάζονται από την κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι κ. Τσίπρας, Κουρουμπλής και Βίτσας που οφείλει να υιοθετήσει κάποιες από αυτές αλλά και να προτείνει με τη σειρά της  δύο υποψηφιότητες. Η τελική πρόταση θα εγκριθεί από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις επόμενες μέρες.
Εκτιμάται ότι κάποιες από τις προτάσεις δεν θα είναι ομόφωνες, ενώ ειναι σχεδόν σίγουρο πως προτάσεις που αφορούν σε στελέχη προερχόμενα απο τον λεγόμενο «στενό πηρήνα» του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουν κάποια τύχη. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως για κάποιους υπάρχει ένα προβάδισμα και συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες, όπως ο Γιάννης Κολοβός, ενώ δεν αποκλείεται η υποψηφιότητα της κ. Κατσαρή να «κλειδώσει»  κεντρικά όπως ακούγεται.
Οι «36″ είναι  οι  εξής:
Βασίλης Αντωνόπουλος, Καλλιρόη Αυδή, Ηλίας Γεωργαλής, Δημήτρης Δούρος, Βαλάντη Ευπατρίδη, Ηρώ Ζαβογιάννη, Μίλτος Ζαμπάρας, Γιώργος Ζαρέντης, Δέσποινα Ζιόβα, Σταύρος Καμένος, Νίκος Καμπέρης, Ανδρέας Καραγιάννης, Δημήτριος Καραγιώργος, Μαργαρίτα Καραγιώργου, Μιλτιάδης Καρακώστας, Χρήστος Καρδαράς, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Γιάννης Κολοβός, Σωτήρης Κοντονάσιος, Κώστας Κρέτσης, Άρης Λιαροκάπης, Χριστοφορούλα Λιάτσου, Ηλίας Μασούρας, Ανέστης Μαυρομάτης, Ευθύμιος Μυλωνίδης, Παυσανίας Παπαγεωργίου, Ανθή Παπαθανασίου, Περικλής Παπασάικας, Ευδοξία Παρασκευά, Γιώτα Πολιτοπούλου, Γιάννης Ράπτης, Λάζαρος Σαρισαβίδης, Παναγιώτης Σιούνας, Σπύρος Τορουνίδης, Κώστας Φωτόπουλος και Αθανασία Χαραλάμπους.
(Visited 195 times, 195 visits today)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου