Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά – απογοήτευση στους εμπόρους (φωτο)

        
geg-agora-xristougenna-agrinio1
Στο ζενίθ της έφτασε σήμερα η κίνηση στην εορταστική αγορά του Αγρινίου. Κατά εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και  επισκέπτες εισήλθαν στη μεγαλύτερη αγορά στη Δυτική Στερεά Ελλάδα για τα ψώνια της τελευταίας μέρας πριν τα Χριστούγεννα.
Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στα τραπεζικά υποκαταστήματα αλλά και την ΔΟΥ του Αγρινίου, μιας και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Σήμερα μάλιστα έγινε και πληρωμή επιδοτήσεων σε αγρότες.
Η αυξημένη κίνηση πάντως της σημερινής μέρας δεν σημαίνει και κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι και σε ότι έχει να κάνει με τους τζίρους που καταγράφονται στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Ουσιαστικά η κίνηση και της σημερινής αλλά και των προηγουμένων ημερών σχετίζεται περισσότερο με βόλτα στο κέντρο για καφέ ή για τις εορταστικές εκδηλώσεις και αγορά των απολύτως απαραιτήτων.
Κάτι τέτοιο φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τον εμπορικό κόσμο που παρατηρεί πολύ μεγάλη πτώση του τζίρου σε σχέση με την εορταστική περίοδο του 2013, γεγονός που μεταξύ άλλων αποδίδεται (αφού η αγορά και θέμα ψυχολογίας σε μεγάλο ποσοστό) και στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το άσχημο κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τα συνεχή σενάρια «τρόμου» για το μέλλον της χώρας.
Υπ’αυτές τις συνθήκες δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαία και η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου του Αγρινίου για να ανοίξουν τα καταστήματα και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.
geg-agora-xristougenna-agrinio2 geg-agora-xristougenna-agrinio3 geg-agora-xristougenna-agrinio4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου