Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο ψηφοφόρος της ΝΔ Θόδωρος Πάγκαλος καλεί για ενότητα του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

            
pangalos_29122014.jpg

«Υπάρχουν σοβαρές κινήσεις για να βρεθεί μια μεθόδευση συνεννόησης. Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν δει και τους δύο (σσ Παπανδρέου, Βενιζέλο), και μια πρόταση - που εγώ βρίσκω λογική - είναι να δεχθεί ο κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στους συνδυασμούς, υπό τον κ. Βενιζέλο, του ΠΑΣΟΚ, σε όποια εκλογική περιφέρεια θέλει- και να υπάρχει συνένωση και να μετάσχουν και όλα τα στελέχη του στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ. [newsit]

Και όλη η προσπάθεια, η προεκλογική εκστρατεία, η επικύρωση των συνδυασμών, τα οικονομικά, να επιτηρούνται από μια "τρόικα", όπου θα είναι ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και κάποιος τρίτος», δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Βήμα FM" ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, και είπε πως ο ίδιος «είμαι πρόθυμος να μεσολαβήσω, και μέχρι ενός σημείου έχω κάνει κάποιες κινήσεις».
 
«Δεν βλέπω αποτέλεσμα, όμως. Και είναι κακό αυτό, διότι εξαντλούνται και τα τελευταία περιθώρια που και ο ένας και ο άλλος μπορούν να δείξουν κάποια ευαισθησία απέναντι στη διάθεση του χώρου, που είναι η ενότητα και η συνεργασία» προσέθεσε ο κ. Πάγκαλος και σημείωσε:
 
«Ο κ. Βενιζέλος έχει την έννοια του μεγάλου "σφραγιδοκράτορα". Έχει τα τυπικά στοιχεία στα χέρια του και έχει δίκιο σε αυτά που λέει- και σου λέει "τώρα, να μοιράσω εγώ την εξουσία μου με τον Παπανδρέου, που ξαφνικά του ήρθε να ξανακατέβει στην πολιτική ζωή της χώρας, επειδή εξάντλησε τον κύκλο των διαλέξεών του;".
 
Το θέμα είναι, όμως, ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάρει ένα ποσοστό σαν αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ο κ. Βενιζέλος τελείωσε και μαζί του τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ, είτε υπάρχει ο Παπανδρέου είτε όχι.
 
Μήπως θα ήταν, λοιπόν, μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα που δίνει η πολιτική, όπου ένα και ένα δεν κάνουν δύο αλλά τρία; Η λεγόμενη πλειοψηφική δυναμική και να επιτύχουμε την προσωρινή –έστω- ένωση των διαφόρων αρχηγών και αξιωματούχων, για να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι υπάρχει μια ενότητα και να αγωνιστούν για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή την ενότητα ουσιαστικά».
 
Epikairo: Όλα καλά και άγια αυτά που προτείνει ο Πάγκαλος, αλλά έχουμε μια απορία που την καταθέτουμε στην κρίση των αναγνωστών μας: Στις ευρωεκλογές του Μαϊου ο πρώην Αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου ψήφισε Σαμαρά! Τι τον αφορά λοιπόν το τι συμβάινει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ και τις διεργασίες; Με ποιο κύρος παρεμβαίνει ο Πάγκαλος σε συνομιλητές του;
 
Το λέμε αυτό γιατί ο Πάγκαλος διαχρονικά είναι απέναντι στον Βενιζέλο και κατά καιρούς έχει φάει κράξιμο από την Τρικούπη για τις διάφορες απαράσκευες τοποθετήσεις του. Έχει πάντως πλάκα ότι χάρη στον Παπανδρέου ενώνονται άσπονδοι φίλοι, που μέχρι πρότινος αλληλοβρίζονταν, για να απευθύνουν κάλεσμα ενότητας στο χειμαζόμενο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Και έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα που τα συστημικά ΜΜΕ αναγκάζονται να παίξουν δηλώσεις Πάγκαλου για να πλήξουν το εγχείρημα Παπανδρέου.
 
Τις επόμενες μέρες επειδή έχουμε να δουμε τρελές ομορφιές, η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι μια:

#aGAPi_mono
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9250-o-psifoforos-tis-nd-thodoros-pagkalos-kalei-gia-enotita-tou-pasok-tou-venizelou?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.SZ5fWk7Q.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου