Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Oι προτάσεις για το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπανδρέου στην Αιτωλοακαρνανία

        
po-papandreou2Αν και η επίσημη ανακοίνωση για την πολιτική πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού θωρείται βέβαιο πως θα γίνει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου,  έντονη κινητικότητα παρατηρείται και πολλές είναι οι προτάσεις  που έχει δεχθεί ήδη το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου για την συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου στην Αιτωλοακαρνανία, με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά νέα πρόσωπα, από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους.
Το ίδρυμα Παπανδρέου και «στρατηγείο» του πρώην πρωθυπουργού, έχει γίνει τις τελευταίες μέρες δέκτης προτάσεων από διάφορους πολίτες αλλά και κινήσεις αυτοοργάνωσης απ’όλη την Ελλάδα για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του νέου κόμματος.
Ήδη έχει συνταχθεί μια λίστα που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των υποψηφίων που προβλέπονται και η λίστα αυτή διαρκώς εμπλουτίζεται.
Στην Αιτωλοακαρνανία καταρχήν  θεωρείται βέβαιη η κάθοδος του νυν βουλευτή και πρώην υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη.
Από την περιοχή του Ξηρομέρου  πολλές προτάσεις έχει δεχτεί το επιτελείο Παπανδρέου για τον γνωστό αυτοδιοικητικό, ιστορικό στέλεχος του πατριδοπολιτιστικού κίνηματος και συγγραφέα Νίκο Μήτση. Δυο γνωστοί νομικοί  που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Αθήνα, βρίσκονται επίσης στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί: Πρόκειται για τους κ. Γ. Κουτσαγγέλη (από το Μεσολόγγι)  και Γ. Κόκκαλη (από το Ξηρόμερο). Επίσης από την περιοχή του Ξηρομέρου ακούγεται και το όνομα του κ. Ν. Κασόλα, προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ και του κ. Τάκη Βίτσα απο την Πάλαιρο. Πρόκειται για γνωστό στέλεχος στον χώρο των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Δυο ακόμη γνωστά στελέχη από τον χώρο του συνδικαλισμού, της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο πολλών προτάσεων που έχουν κατατεθεί στον πρώην πρωθυπουργό ώστε να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του νέου κόμματος. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Ινάχου και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιο Τορουνίδη ο οποίος στάθηκε δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό και σε δύσκολες στιγμές αλλά και για τον γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της αστυνομίας και πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Αθ. Κατερινόπουλο ο οποίος αναμενεται να προσεγγιστεί από το επιτελείο Παπανδρέου.
Δυο νέα πρόσωπα επίσης από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης που πρόσφατα εξελέγησαν με πολύ καλές επιδόσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βρίσκονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Είναι ο Γιώργος Τσόγκας από την Αμφιλοχία και η Έφη Καρδάρα από τον Βάλτο.
Έντονα ακούγεται το όνομα του γνωστού χειρουργού ορθοπεδικού της Αθήνας Βαγγέλη Γάκη με καταγωγή από την Αμφιλοχία.
Η έντονη δραστηριοποίηση του γεωπόνου – εκπαιδευτικού Αλέκου Φαφούτη από το Αγρίνιο, επίσης δεν έχει περάσει απαρατήρητη και αποτελεί ακόμη μια πρόταση προς το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Παράλληλα, τόσο από τοπικό, όσο και από κεντρικό επίπεεδο, έχει προωθηθεί το όνομα του προέδρου του ΙΝΚΑ κ. Γιώργου Λεχουρίτη, που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα τις προστασίας και υπεράσπισης οφειλετών, χρεωμένων νοικοκυριών κλπ, μέσα από την Ομοσπονδία Καταναλωτών.
Δυο ακόμη επιστήμονες από την γενιά των 40άρηδων έχουν προταθεί στον Γιώργο Παπανδρέου: Η δικηγόρος Κατερίνα Κιτσάκη από το Αγρίνιο, πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος και ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Μπέκος από την περιοχή της Ναυπάκτου. Από την ίδια περιοχή ακούγεται και το όνομα του κ. Κώστα Κωταντούλα, προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Αιτωλοακαρνίας.
Μπροστά η νέα γενιά
Σημαντικό είναι ακόμη το «στίγμα» της νέας γενιάς με πλήθος προτάσεων για νέους επιστήμονες, επαγγελματίες κλπ.  Συγκεκριμένα προτάσεις μεταξύ άλλων έχουν κατατεθεί  για τον Αντώνη Ταμπάκη, την Βάσω Καραγκούνη, γεωλόγο, τον μηχανικό Δημ. Γιαννακόπουλο, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, τον Κ. Παπακωστόπουλο από το Θέρμο και την Διονυσία Κούσουλα από την ευρύτερη περιοχή του  Μεσολογγίου.

(Visited 598 times, 598 visits today)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου