Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

«Χριστουγεννιάτικο» εξώδικο στη διοίκηση του νοσοκομείου

epi-neo-nosokomeio

        

Εξώδικο απέστειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου στον Διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου κ. Γιώργο Βλάχο.  Πηγές  από τον χώρο αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι  προχώρησαν σε αυτή την κίνηση κυρίως γιατί ο Διοικητής δεν προχωρά τις νόμιμες κρίσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων και συνεχίζει να διατηρεί στις θέσεις αυτές άτομα, που, σύμφωνα πάντα με τους εργαζομένους και το εξώδικο που απέστειλαν, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τις θέσεις αυτές.
Θυμίζουμε ότι οι σχετικές καταγγελίες που έγιναν από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και εκπρόσωπό  τους στη Διοίκηση του, κ. Στέλιο Μερμίγκη, έφτασαν μέχρι τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, με τον τελευταίο να στέλνει έγγραφο στο Νοσοκομείο Αγρινίου ζητώντας να ερευνηθούν οι καταγγελίες. Λίγο καιρό αργότερα και αφού η διοίκηση δεν απάντησε εγγράφως στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,  από τον κ. Μερμίγκη κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Το εξώδικο που οι εργαζόμενοι απέστειλαν προς το διοικητή κ. Βλάχο, κοινοποιήθηκε πάντως και στον Λ. Ρακιντζή και την 6η ΥΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του νοσοκομείου, ενημέρωσε ότι θα αποστείλει το εξώδικο σε δικηγόρο του νοσοκομείου για να γνωμοδοτήσει, για το κατά πόσο ευσταθούν τα επιχειρήματα των εργαζομένων.
Παράλληλα, κατατέθηκε και έγγραφη καταγγελία προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, από εργαζόμενους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στους οποίους έχει σωρευτεί ένας μεγάλος αριθμός οφειλόμενων ρεπό. Αυτό καθιστά τη λειτουργία του Τμήματος επικίνδυνη και επισφαλή, σύμφωνα με τους ίδιους, μιας και άνθρωποι που δουλεύουν συνεχόμενα χωρίς τις προβλεπόμενες αργίες – ρεπό γίνονται επικίνδυνοι, όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους ασθενείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου