Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

The Guardian: Απέλπιδα προσπάθεια Σαμαρά να αποφύγει τις εκλογές

The Guardian: Απέλπιδα προσπάθεια Σαμαρά να αποφύγει τις εκλογές
Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα στο χείλος μίας νέας "καταστροφής" καθώς ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές», η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» αναφέρεται στην χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα ενόψει της αυριανής τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε έκκληση στου βουλευτές το Σάββατο σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές οι οποίες θα μπορούσαν σχεδόν βέβαια να βυθίσουν την Ευρωζώνη σε μία νέα κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο επίσης παρατίθεται: «Μία πιθανή αποτυχία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας θα πυροδοτήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις οποίες είναι πιθανόν να κερδίσει η ριζοσπαστική αριστερά. Ως εκ τούτου, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει καταστήσει ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ταρακουνώντας τις αγορές και την τρομαγμένη Ευρώπη».
Επίσης, στο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Guardian επισημαίνεται πως αυτό που θα συμβεί στο ελληνικό κοινοβούλιο την Δευτέρα, δεν θα καθορίσει μόνο την πορεία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. «Με την Ελλάδα αντιμέτωπη με την αποπληρωμή  χρέους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ εντός των πρώτων τριών μηνών του 2015,  το φάντασμα της άτακτης χρεοκοπίας εμφανίζεται ξανά».
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου