Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Παναιτωλικός: o Τίτορμος ήταν…αμυντικός!

        
sup-kaloni-panai1
Έχοντας δεχτεί μόλις 11 γκολ οι Αγρινιώτες έχουν μαζί με τον Ολυμπιακό την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, δείχνοντας πως η παρουσία τους στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καλή ανασταλτική τους λειτουργία
Αποδεικνύοντας πως σταδιακά σταθεροποιείται στη Super League και αποφεύγει από νωρίς τις «περιπέτειες» της παραμονής, ο Παναιτωλικός βρίσκεται ήδη στην 6η θέση έχοντας συγκεντρώσει 24 βαθμούς. Οι Αγρινιώτες απέχουν πολύ από την «επικίνδυνη» ζώνη και εφόσον συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό και διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις έχουν κάθε δικαίωμα να… ονειρεύονται.
Ο Μάκης Χάβος λοιπόν έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο δουλεύοντας αρκετά την ανασταλτική λειτουργία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως ο Παναιτωλικός παρατάσσεται με αμυντικούς προσανατολισμούς καθώς συγκαταλέγεται στις ομάδες που είναι κοινώς αποδεκτό ότι προσπαθούν εξίσου και στον επιθετικό τομέα. Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό πως αναφορικά με τα μετόπισθεν οι παίκτες του Τίτορμου έχουν καταφέρει να βρίσκονται μαζί με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της κατάταξης για την καλύτερη άμυνα καθώς το παθητικό τους είναι 11 τέρματα, όσα δηλαδή έχουν δεχτεί και οι «ερυθρόλευκοι».
Αν και συγκριτικά με τη σεζόν 2013-14 από τους αμυντικούς έχουν μείνει μόνο οι Κουτρομάνος και Κούσας, καθώς έφυγαν οι Γκόλιας, Καλί, Γκάλο, Μπακάκης, Ανέν, Δάρλας και Μπικέι και ήρθαν οι Μαρτίνες, Κόρμπος, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε και Ρουμπουλάκου, η αμυντική λειτουργία δεν διαταράχθηκε. Αντιθέτως φαίνεται να έχει γίνει καλύτερη καθώς την περασμένη περίοδο ο Παναιτωλικός δέχτηκε 33 γκολ σε 34 ματς πρωταθλήματος, δηλαδή 1 τέρμα ανά 9 προσπάθειες. Όμως την τρέχουσα σεζόν έχει βελτιωθεί αισθητά και η εστία του παραβιάζεται ανά 14 προσπάθειες των αντιπάλων.
onsports.gr
(Visited 65 times, 65 visits today)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου