Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Εύλογες απορίες για το κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ

        
epi-kolimvitirio-dakΜόλις πριν από λίγες μέρες στην στήλη «Pressaρίσματα» του agriniopress.gr είχε
εκφραστεή η απορία για το γεγονός ότι το κολυμβητήριο του ΔΑΚ Αγρινίου, ενώ δεν έχει άδεια λειτουργίας και είναι κλειστό φιλοξένησε τελικά το Grand Prix των Χριστουγέννων για να ξανακλείσει στη συνέχεια! Για τις απορίες  απάντηση δεν λάβαμε, αλλά η στήλη επιβεβαιώνεται από τα πολλά παράπονα που εκφράζονται από γονείς αθλητές κλπ μιας και πλέον φτάσαμε στο τέλος του χρόνου, το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό και κανείς δεν γνωρίζει γιατί αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται καθυστερήσεις και  αυτές φέτος ειδικά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Το agriniopress.gr έλαβε και δημοσιεύει το παρακάτω κείμενο που υπογράφει ο κ. Χρήστος Νταγιάντας, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής κολύμβησης και γονιός:
«Δεν είναι η πρώτη, η δεύτερη, η τρίτη αλλά η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που το κολυμβητήριο δεν ανοίγει στην ώρα του, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να απομακρύνεται ο κόσμος του.                                                                                                                                                                                     Η αιτιολογία για το γεγονός αυτό είναι ότι γίνονται εργασίες. Ο κάθε λογικός , καλοπροαίρετος Δημότης Αγρινίου  μπορεί να αναρωτηθεί. Μα 4 χρόνια εργασίες; Υπάρχει σχεδιασμός;Υπάρχει σκοπιμότητα; Τι σχεδιασμός γίνεται  όταν 4χρόνια τώρα οι εργασίες πραγματοποιούνται από Οκτώβριο και μετά, όταν δηλαδή πρέπει να είναι ανοιχτό το κολυμβητήριο, ενώ οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης-επισκευής πρέπει να γίνονται το Καλοκαίρι όταν  είναι κλειστό.Ποιός προγραμματίζει;Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.     
Μετά και την επισκευή της σκεπής η προηγούμενη Δημοτική Αρχή  μας έλεγε ότι  το κολυμβητήριο θα λειτουργεί όλο το χρόνο.                                  
Φτάνουμε λοιπόν στην περίοδο 2014-2015,  έχουμε και την αλλαγή της Δημοτικής  Αρχής η οποία επικαλείται το Νέο  και περιμένουμε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει κανονικά όπως πρέπει μιας και έχουν γίνει εργασίες 3 χρόνων! Να όμως που είμαστε στα τέλη του Δεκέμβρη του 2014 και το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό. Μια επισήμανση σ’ αυτό το σημείο, η νέα Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν κάλεσε τα σωματεία να συζητήσει ποιοι λόγοι δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του κολυμβητηρίου αλλά μέσω της διοίκησης του Δ.Α.Κ. απαντούσε με τελεσίγραφα μετά από τηλεφωνικές ενοχλήσεις ότι γίνονται εργασίες προκειμένου να πάρει την άδεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου.                                                                                                                            
Τι συμβαίνει λοιπόν με την άδεια λειτουργίας; Υπάρχει τέτοιο ζήτημα; Ναι υπάρχει θέμα αδειοδότησης των κλειστών γυμναστηρίων-κολυμβητηρίων που πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις αυτονόητες π.χ. πυρασφάλεια, υγιεινή, έξοδο κινδύνου κ.λ.π. Αλήθεια γιατί αυτές οι εργασίες δεν γίνονται 4 χρόνια τώρα; Πόσο χρόνο απαιτούν;                                                       
Για το θέμα της αδειοδότησης όμως έχει υπάρξει παράταση  της άδειας λειτουργίας μέχρι 8/2/2015 σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 2408Β/2014.  Για το λόγο αυτό τα υπόλοιπα κολυμβητήρια της χώρας λειτουργούν κανονικά για προπονήσεις και όσα δεν έχουν προϋποθέσεις δεν γίνονται σε αυτά αγώνες. Γιατί λοιπόν το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό ενώ έχει δοθεί παράταση άδεις λειτουργίας;                                               
Φτάνουμε λοιπόν στο παράδοξο 20-21 Δεκεμβρίου να γίνονται στο κολυμβητήριο αγώνες! Οι τελικοί του Γκραν-Πρι. Αγώνες υψηλού επιπέδου.  Κλειστό όμως για τους δημότες το  Δημοτικό  Κολυμβητήριο!!! Και μετά ξανακλείνει και ενδεχομένως θ’ ανοίξει μετά τις γιορτές.
       Μέσα σε αυτό το σκηνικό η  ΝΕΑ Δημοτική Αρχή μεταξύ άλλων αναφέρει: «….η ανταπόκριση του Δήμου μας στην παρούσα διοργάνωση σηματοδοτεί ένα νέο πλαίσιο δράσης στα αθλητικά δρώμενα , μέσω αντίστοιχων εκδηλώσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν το ΚΙΝΗΤΡΟ  (σ.σ. η υπογράμμιση δική μου) για την ανάδειξη νέων αθλητών και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της πόλης μας καθιστώντας τη, με αυτόν τον τρόπο αθλητικό πόλο έλξης.»
Με κολυμβητήριο που ανοίγει τα 4 τελευταία χρόνια από Νοέμβριο το πιο νωρίς, έως Φεβρουάριο θα αναδείξουμε νέους αθλητές και θα αναβαθμίσουμε την πόλη μας;
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΝΤΑΓΙΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ-ΓΟΝΕΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου