Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Νέο διάγγελμα ήττας ετοιμάζει ο Σαμαράς...



Δεν "βγαίνει" η αριθμητική για την παράταση ζωής στην συγκυβέρνηση...


Σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες ώστε η καταρρέουσα συγκυβέρνηση να αποφύγει την διαφαινόμενη πρόωρη προσφυγή στη...
λαϊκή ετυμηγορία - Θεωρείται βέβαιο ότι ο Σαμαράς θα απευθύνει νέο μήνυμα εν όψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε νέο διάγγελμα εντός των επόμενων ημερών, το οποίο θα αποτελέσει την απέλπιδα προσπάθεια να ενισχυθεί η δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα και να συγκεντρωθούν οι  180 «πρόθυμοι» να παρατείνουν τον βίο της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Από την πλευρά του ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Δήμας έχει ξεκαθαρίσει ότι «σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής». Με αυτή του δήλωση βάζει τέλος στα σενάρια για εκλογή ΠτΔ με χιτλερικές ψήφους, σενάρια που έκαναν τα τελευταία 24ωρα γύρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (διαβάστε αναλυτικά).

Παράλληλα, όπως αναφέρει το in.gr, tόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο E. Βενιζέλος πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες κύκλο επαφών με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 180 βουλευτών που απαιτείται για την εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Μολονότι ο αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών που πιθανόν αλλάξουν τη στάση τους στην τρίτη ψηφοφορία έχει περιοριστεί ασφυκτικά, το Μαξίμου «διαρρέει» ότι «ο στόχος για τους 180 μπορεί να μοιάζει δύσκολος, αλλά δεν είναι ανέφικτος». Σε ό,τι αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, τρεις ή τέσσερις εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τη στάση τους, ψηφίζοντας υπέρ του Σταύρου Δήμα. Επίσης, ανοιχτό έχει αφήσει το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης. 

Οι προσπάθειες των κυβερνητικών παραγόντων εντείνονται, όπως αναφέρει πλήθος δημοσιευμάτων, προς την πλευρά των 9 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ ενώ, παράλληλα, υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισης των 12 βουλευτών των ΑΝΕΛ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Π. Καμμένου ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι: «Με όνομα και επίθετο και με γνωστές τις διευθύνσεις όλων μας, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαβεβαιώνουμε ότι τη Δευτέρα και οι 12 βουλευτές μας, θα δώσουν τέλος σ’ αυτή τη συγκυβέρνηση της δυστυχίας και της αβεβαιότητας της κάθε ελληνικής οικογένειας».

Την ίδια στιγμή, με το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να μετρά αντίστροφα για την ίδρυσή του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, έκδηλη είναι η αναταραχή στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ με πολλούς να καλούν (μάταια πλέον) σε ενότητα με στόχο την εκλογική επιβίωση...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου