Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ... πάγωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού»...

Ο ΕΝΦΙΑ... πάγωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού»

 
Σοβαρότατο πλήγμα στη ρευστότητα του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκαλεί ο υπέρογκος ΕΝΦΙΑ, ύψους 80.000 ευρώ, που παρακρατήθηκε από τον Οργανισμό για τις...
προστατευμένες δομές στις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά που έπρεπε να απομακρυνθούν από τη φυσική τους οικογένεια προκειμένου να ξεφύγουν από το «τέρας» της κακοποίησης.

Ως αποτέλεσμα, το «Χαμόγελο» στερείται ζωτικών κονδυλίων που προορίζονται αποκλειστικά για τη στήριξη των παιδιών τα οποία δεν στάθηκαν τυχερά στη ζωή τους και έχουν ανάγκη μιας δεύτερης οικογένειας.

Παρότι έγινε από το υπουργείο Οικονομικών διορθωτική πράξη και η αρχική φορολογική απαίτηση για τον ΕΝΦΙΑ μειώθηκε στις 33.000 ευρώ, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν επιτρέπουν να γίνει επιστροφή του υπόλοιπου ποσού και παραμένει άγνωστο αν ο συμψηφισμός στον οποίο θα προβεί τελικά η εφορία θα γίνει γρήγορα ώστε να καλυφθούν από τα χρήματα οι νέες υποχρεώσεις του «Χαμόγελου».

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», σε επικοινωνία της εφημερίδας με οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού, οι τελευταίες εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν ο συμψηφισμός θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος ή θα παγώσει υποχρεωτικά μέχρι τον Απρίλιο του 2015, οπότε το «Χαμόγελο» θα αναγκαστεί να βάλει ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη (των περιορισμένων κονδυλίων του) για να πληρώσει άλλες υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου