Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«Ζωντάνεψε» κάπως και η κεντρική πλατεία, αλλά…

        
geg-xristougenna-tragoudia-odeio-plateia2Μετά από αρκετές μέρες προγραμματίστηκε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία δημοκρατίας και το κεντρικότερο σημείο του Αγρίνιου γνώρισε λίγη εορταστική ατμόσφαιρα και κίνηση. Το μονοπώλιο της πλατείας Δημάδη έχει προκαλέσει αρκετούς προβληματισμούς και παράπονα, αφού κάθε βράδυ όλη ουσιαστικά η εορταστική δραστηριότητα έχει μετατοπιστεί εκεί με ότι αυτό συνεπάγεται και με τη λειτουργία της αγοράς κλπ.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως χθες το βράδυ μια ομάδα νεαρών ατόμων, στις 10 περίπου στην έρημη κεντρική πλατεία επιχείρησε να προκαλέσει φθορές στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η εικόνα όμως αυτή φαίνεται πως θα εξακολουθήσει και στην κορύφωση των γιορτών με κάποιες εξαιρέσεις, θεωρούμε. Αναγνώστες μας λένε χαρακτηριστικά πως η τοποθέτηση των καρουζέλ στην πλατεία  Δημοκρατίας τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε και φέτος να επιλεγεί. Δεν είναι και λίγοι οι γονείς -αντιθέτως μάλιστα- που δεν μπορούν να αντέξουν τις υπέρογκες  χρεώσεις του παγοδρομίου και άλλων δράσεων και τα καρουζέλ ήταν μια καλή λύση για να «ξεφύγουν» τα παιδιά χωρίς να «ματώνει» οικονομικά μια οικογένεια. Έτσι κάποια παιδιά και δεν είναι υπερβολή αυτό, αισθάνονται αποκομμένα ή αποκλεισμένα σε σχέση με κάποια άλλα.
Δεν γνωρίζουμε εάν είναι στις προθέσεις του δήμου να αναπροσαρμόσει κάπως το πράγμα, βλέποντας την δεδομένη αυτή αδυναμία, αλλά κάτι τέτοιο έστω και τώρα θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση.
Π.Η.Τ.
Υ.Γ. Οι υπερασπιστές του δημοτικού έργου γνωστοί για τις μαχητικές τους διαδρομές (σπίτι – δημαρχείο , δημαρχείο – σπίτι…) που έχουν ως  πάρεργο τη δημοσιογραφία  να αφήσουν τις εξυπνάδες για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον, ας πούμε,  όταν κολλήσουν το πρώτο τους δημοσιογραφικό ένσημο! Μην επανέλθουμε…
.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου