Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ο προγραμματισμός της ΚΟΙΠΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο-τι άλλο συζητήθηκε

        
po-dimotiko-12-11-14dH τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου για το έτος 2014 πραγματοποιήθηκε σήμερα, χωρίς να υπάρχει στην ημερήσια διάταξη τουλάχιστον το θέμα εκείνο που να ξεχωρίζει.
Να σημειωθεί πως εκτός ημερήσιας διάταξης σημειώθηκε με σχετική ένταση μεταξύ της πλειοψηφίας και της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» μετά την πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την συνέχιση και το 2015 του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας. Tελικά μετα από κάποιες διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο που ήρθε το θέμα., το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό.
Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε επίσης κάποιες εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση να επιβληθεί πειθαρχική ποινή σε υπάλληλο της ΔΕΥΑ Αγρινίου. Επίσης έγινε έγκριση αποδοχής ποσού 100 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε γεφλύρια του δήμου Αγρίνιο, εξαιτίας ακραίων καρικών φαινομένων.
Ο Στέλιος Μερμίγκης της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» ζήτησε να αλλάξει το καθεστώς χορήγησης πλήθους προσκλήσεων σε διάφορους παράγοντες στις πρεμιέρες του ΔΗΠΕΘΕ.
Κατά τα άλλα και στην ημερήσιε διάταξη υπήρξε συζήτηση σχετικά με την έγκριση του προϋπολογισμού, και του προγράμματος της ΚΟΙΠΑ για το έτος 2015. Εισηγητής των θεμάτων ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ κ. Καρακώστας ο όποιος μετά από ερώτηση του δημάρχου Αγρινίου, επιβεβαίωσε ουσιαστικά μέσω και του αρμοδίου υπαλλήλου ότι τα αποθέματα της ΚΟΙΠΑ προέρχονται από το 2014 και όχι από το ΕΣΠΑ του 2015 όπως σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου υποστήριξε. Ο κ. Καρακώστας ανακοίνωσε πως είναι στους σχεδιασμός της ΚΟΙΠΑ η δημιουργία νέων Παιδικών Σταθμών, τριών ΚΔΑΠ, η αγορά αυτοκίνητου για την μεταφορά παιδιών ΑμεΑ, συντήρηση κτηρίων  κλπ.
Στην εισήγηση της η κ. Γαλαζούλα, πρώην πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ έκανε ένα σύντομο απολογισμό της οκταετίας επί δημαρχίας Μοσχολιού και επισήμανε πως ο όποιος προγραμματισμός γίνεται τώρα ουσιαστικά σχετίζεται με τα καλά οικονομικά που η ΚΟΙΠΑ παρέδωσε. Επισήμανε ακόμη ουδέποτε επιβλήθηκαν τροφεία και όλες οι αιτήσεις γονέων για τους παιδικούς σταθμούς ικανοποιήθηκαν.
Η κ. Ρούσση ζήτησε να μάθει για ποιον λόγο και με ποιά κριτήρια επιλέχθηκαν συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες για την
Ο κ. Διονυσόπουλος έκανε λόγο για «διαχειριστικό προϋπολογισμό» της ΚΟΙΠΑ και ζήτησε οι παρατηρήσεις που τίθενται από τους ορκωτούς λογιστές υλοποιούνται όπως πχ η τήρηση διπλογραφικού συστήματος στις υπηρεσίες της ΚΟΙΠΑ. Η παρατήρηση αυτή του κ. Διονυσόπουλου απορρίφθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Κουτσονικόλα. Από την ίδια παράταξη ο κ. Καμένος ζήτησε μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ  , εκφράζοντας την απορία του πως ένας σαφώς μικρότερος δήμος όπως αυτός του Μεσολογγίου, έχει μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων.
Ο προϋπολογισμός της ΚΟΙΠΑ εγκρίθηκε από τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ενώ η παράταξη «Ανατροπή Τώρα» υπερψήφισε το σημείο των δαπανών των υπαλλήλων.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου