Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τελικά κάτι είχαν τα ταμεία του Δήμου μέσα…

        
po-dimotiko-5-11-14jΜέρες που είναι το φέρνει συχνά η κουβέντα για την περίφημη «διαχείριση» στα οικονομικά των προηγούμενων χρόνων. Κυρίως γιατί όλοι τέτοιες μέρες καταλαβαίνουν τις πραγματικές ανάγκες.
Κι αν έχουμε καταλάβει καλά δεν βρήκε η νέα δημοτική Αρχή και το απόλυτο χάος παρότι για ένα διάστημα προσπάθησε να το παίξει αυτό το χαρτί. Των ελλειμμάτων, των χρεών  και των «άδειων ταμείων» δηλαδή.

Μαθαίνουμε ότι το ταμείο του δημοτικού πάρκινγκ «κληρονομήθηκε» με ένα υπόλοιπο της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ περίπου που είναι τώρα διαθέσιμο για να μπαλωθούν άλλες τρύπες, από αυτές που συνεχώς παρουσιάζονται όταν διοικείς κάτι τόσο μεγάλο. Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες στο δημοτικό συμβούλιο ο προηγούμενος δήμαρχος ανάγκασε την οικονομική επιτροπή να απαντήσει αν τα 1,6 εκατομμύρια που βρέθηκαν ταμειακό υπόλοιπο στην ΚΟΙ.Π.Α είναι λεφτά του 2014 ή προεισπραχθέντα από το ΕΣΠΑ του 2015 που θα ήταν κάτι πολύ διαφορετικό για τα οικονομικά του Δήμου. Και πήρε την απάντηση ότι ισχύει το πρώτο, ότι δηλαδή τα λεφτά από το νέο ΕΣΠΑ δεν έχουν υπολογιστεί σε αυτά τα 1,6 εκατομμύρια υπόλοιπο. Έτσι, με αυτά τα χρήματα η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό της , όπως εξήγγειλε,  για νέους παιδικούς σταθμούς ή ΚΔΑΠ.
Δεν μπορεί να πει κανείς, πρέπει να βρέθηκαν πολύ χειρότερα ταμεία σε δήμους σε όλη τη χώρα και πρέπει να κληρονόμησαν νέοι δήμαρχοι πολύ χειρότερα οικονομικά από τους προηγούμενους, έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου